Succén som är Miami Heat den här säsongen tycks inte ha något slut. Laget ligger trea i den östra konferensen med häng på andraplatsen. Ett matchfacit på 25-10 med en formkurva som fortsätter peka uppåt är smått chockerande. Inför säsongen var inte många experter och tyckare ens säkra på att man skulle nå slutspel. Nu ligger man före lag som den regerande mästaren Toronto Raptors och en av årets guldkandidater Philadelphia 76ers. Det är deras unga spelare som tagit kliv ingen såg komma. Adebayo har utvecklats till att bli en center av allstar-klass. Duncan Robinson och Tyler Herro har skjutit treor som att det inte finns någon morgondag och Kendrick Nunn öser in poäng framåt.

Portland Trail Blazers sliter för att hänga med i slutspelskampen. Fjolårets bragdsäsong är ett minne blott. Som jag varit inne på tidigare kring Blazers så tappade man Aminu och Harkless under sommaren som betydde mer som rollspelare än många trodde. Sedan intåget av Carmelo Anthony har det blivit en viss förbättring men det saknas fortfarande jämnhet överlag. Offensivt blir man kalla så fort Lillard eller McCollum inte klarar att prestera. Det där frejdiga lagspelet som utmärkte sig förra säsongen är som bortblåst.

För hemmalaget är den skicklige försvarsspelaren Justise Winslow tveksam till spel på grund av ryggproblem. Gästande Portland upplever fortfarande stora skadeproblem med Labissiere, Nurkic, Hood och Collins skadade. Framförallt duon Nurkic och Collins saknas något enormt. Bristen på kvalitén hos deras nuvarande centrar är något som gör sig påmind nästan varje match.

Det är två defensivt orienterade tränare som inte har några problem med att spela basketmatcher i lågt tempo. Några av Miamis senaste matcher har gått under 200 poäng vilket är en ovanlighet i dagens NBA. Jag kan inte riktigt se hur man motiverar jämna odds på en lina över 215 poäng här – underspelet är taget!

Speltips: Under 221,5 poäng I matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip