Matchen jag valt att lägga störst fokus på söndagen är New York-derbyt där jag har matchbilden klar för mig. Det är nästan deprimerande att skriva om New York Knicks. Allting var så tydligt med planen som var upplagd från att nya administrationen tillträtt i laget förra säsongen. Så fort det kom till ett avgörande läge så valde man fel vägskäl och nu sitter man återigen i skiten. Förlusten mot Spurs igår innebar att man tagit över sistaplatsen i östra konferensen med en vinstprocent på 25%. Det går att skylla på att Payton saknas som var tänkt att bli förstavalet på pointguard-positionen men han rör inte nålen så pass mycket att det är en hållbar ursäkt. Det är en väldigt konstigt uppbyggd trupp man fått ihop den här sommaren helt enkelt.

Brooklyn Nets blev hela ligans favorit ifjol tack vare sättet man spelade på under Kenny Atkinson. Det var snabbt, roligt och underhållande. Lagkemin gick nästan att ta på. Det finns gott om klipp där man ser hela bänken stå och dansa när en spelare står för en bra prestation på planen. Efter en knackig start på säsongen började det pratas i NBA-kretsar om att tillskotten av Kevin Durant och Kyrie Irving förstört lagkänslan. Vi har dock sett en klar förbättring senaste matcherna, om det beror på att Irving inte spelat eller ej låter jag vara osagt.

Knicks saknar som sagt Payton, även Bullock återfinns på skadelistan. Nets saknar sina tre bästa spelare i form av Kyrie Irving, Durant och LeVert.

Nets trivs bäst med att spela en snabb basket där det blir väldigt många anfall för vardera lag per match. Knicks vill spela på det viset men man har haft väldigt svårt när det stått lag på andra sidan som kunnat stoppa deras spelare en mot en. Mot Nets kommer man att få möjligheter att springa i kontringar både på missar och turnovers. Det lär dessutom vara en elektrisk stämning i arenan när det är derby. Poänglinan på 211,5 är väldigt generös i mitt tycke!

Speltips: Över 211,5 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip