Milwaukee Bucks vann grundserien ifjol och fick sin superstjärna Giannis Antetokounmpo (snart ska jag lära mig utan att googla stavningen!) utsedd till MVP. Hela året var en framgångssaga för en klubb som levt i misär under det senaste årtiondet. Det räckte inte till mot blivande mästarna Toronto Raptors i slutspelet men det var ett år att bygga vidare på. Nu är planen att man ska utmana 76ers om titeln i den östra konferensen.

För hemmalaget Orlando Magic var fjolåret också en succé men deras måttstock ligger inte riktigt på samma nivå. Laget nådde slutspel efter många om och men. Vucevic blev utsedd till en Allstar för första gången och sedan gjorde man precis som Bucks och åkte ut mot Raptors i slutspelet. Magic har resultatraden 2-2 efter fyra omgångar men skyttet på spelare som Isaac är precis en sån sak som skapar optimism i Magic-lägret. Kan han hålla i skottprocenten på 51.7% (inklusive vassa 41.7% ifrån trepoängslinjen) resten av säsongen blir Magic livsfarligt att möta.

Om Magic är ett lag med potential inför framtiden så är Bucks en färdig produkt och att ligga runt 50% i vinstprocent är långt ifrån deras målsättning. Det kommer komma en vinstrad närmsta veckorna, ledd av Giannis. Jag ser ingen anledning till varför den inte skulle börja här. Magic har ingen riktig skottblockare under korgen som kan skydda sitt försvar mot en spelare som Giannis. Rent taktiskt blir det en gåta att lösa för Magics tränare Steve Clifford

På skadefronten finns det ingenting att rapportera från något av lagen. Gästerna vilar trepoängsspecialisten Kyle Korver medan Magic gör detsamma med sin center Mo Bamba.

Spelar gästerna efter sin kapacitet ska man vinna det här mötet komfortabelt. Bucks har den bästa spelaren på planen och har därtill fler fina vapen att tillgå offensivt.

Speltips: MIL Bucks med handicap -4,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher.

This is the stats tab
This is the post tip