Philadelphia 76ers kommer ifrån en het drabbning med Minnesota Timberwolves där rubrikerna kretsade kring bråket som Towns och Embiid startade. Både fick en två matchers lång avstängning vilket gör att Sixers saknar sin bästa spelare till det här mötet. Det är ett enormt avbräck för gästerna som bygger mycket av sitt spel både defensivt och offensivt kring den talangfulle centern.

Skademässigt saknas redan Milton och både Richardson och Burke är tveksamma till spel. För hemmalaget är Gasol, Nurkic och Collins borta från spel. Whiteside tar man beslut om han kan spela på uppvärmningen.

Portland Trail Blazers på hemmaplan är en av de tuffaste miljöerna man kan åka till NBA. Duon bestående av CJ McCollum och Damian Lillard är en av ligans bästa oavsett position. Båda kan göra poäng när dom vill är känslan när man ser dem spela. När man spelar i sin offensiv med rörelse och screens (tillåtna stängningar) finns det få lag som kan matcha Trail Blazers.

Sixers har en otrolig bredd men när Embiid utgår försvinner det största problemet för motståndarna att försvara. Varje gång han får bollen under korgen krävs det en dubbling vilket öppnar upp möjligheter för andra spelare på planen. Utan honom blir det intressant att se vilken taktik Brett Brown väljer att gå till. En av Sixers få svagheter i år är just skyttet.

Det stora frågetecknet inför matchen är ifall Sixers kan hänga med i Portlands poänggörande. Ben Simmons som är deras huvudsakliga skapare och bollhållare är fortfarande ingen etablerad skytt och ger inget hot utanför strafflinjen

Det här är en tacksam uppgift för Trail Blazers - på hemmaplan med Embiid avstängd. Oddset på hemmasegern, med den långa bortaresan inräknad, är för bra för att motstå.

Speltips: POR Trail Blazers att vinna – Odds 1.83 hos bet365

bet365 livestreamar alla NBA-matcher

This is the stats tab
This is the post tip