Det skiljer bara en match emellan dessa två lag för bara några omgångar sedan. Förändringar hos Röda Stjärnan har gett resultat och nu befinner sig laget på en slutspelsplats. Tränarbytet och förändringar i spelartruppen gav precis den effekten man hoppats på. Nu ställs man mot ligajumbon Zalgiris på hemmaplan med en vinstsvit på fyra raka matcher i ryggen. Gästerna befann sig i Final Four i den här turneringen så sent som för två säsonger sedan men spelartappen från sommaren blev för svåra att ersätta för att hålla truppen på samma nivå.

När lagen möttes första gången i årets ligaspel vann Röda Stjärnan på bortaplan i en riktig kräftgång. Slutsiffrorna skrevs till slut till 59-61 i serbernas favör. Lorenzo Brown och Billy Baron stod tillsammans för 26 poäng framåt vilket visade sig bli matchavgörande. Lorenzo Brown är en throwback-spelare som knappt använder sig av treor i sitt poänggörande. Han har varit en stor del i Röda Stjärnans nyfunna självförtroende. Sedan omgång fem har han snittat 16,8 poäng per match.

Hos gästerna är Lekavicius namnet på allas läppar(om man nu kan uttala det.). Den skarpa skytten har snittat 22 poäng i lagets två senaste matcher. Det verkar som han inte kan missa för stunden. Mycket talar för att just Brown och Lekavicius kommer försvara varandra vilket ger oss en kittlande duell.

Röda Stjärnan har fått in den landslagsmeriterade centern Stimac i laget och går som tåget i ligan. På hemmaplan är det få lag som kan stoppa serberna då man har en av turneringens bästa hemmafördelar. Publiken är näst intill galna när deras lag spelar basket. Jag håller Röda Stjärnan som klart större favoriter än oddsen föreslår.


Speltips: Röda Stjärnan med handicap -3,5 – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip