Warriors (10-1) möter Bulls (8-3). En riktigt sevärd match mellan två riktigt fina lag i år. Warriors har ligans bästa stats med sina 10-1 på elva matcher. Inte illa pinkat. Notera att de gör det utan en av "Splash Brothers" dvs. Klay Thompson som alldeles strax kommer börja spela igen (när läkarna clearar honom). Det här blir riktigt intressant med tanke på respektive lags "back court". Warriors med Curry (bäste point guard i NBA för dagen), Poole och Payton II. Bulls å sin sida har spelare som Ball, Levine och Derozan.

Jag vill se Warriors förlora först innan jag släpper dem. Jag spelar Warriors -4 till oddset 1,73 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Bulls center nr 1 Vucevic är borta. Hos Warriors är Wiseman borta. Notera att Vucevic snittar 11 returer per match. Idag är han borta. Ett tapp i mina ögon.

2. Bulls är nr 6 i ligan vad gäller offensiven OCH defensiven, vilket förklarar deras stora framgångar per idag. Bulls är också 3-1 på bortaplan, vilket är starka papper.

3. Bulls två äss i mina ögon är Derozan och LaVine. De snittar 26 poäng vardera per outing i år. Det är hög scoringnivå på dessa.

4...men när vi kikar på Warriors som mött riktigt bra motstånd och har levererat över förväntan till dagens dato, då ser vi ett ännu starkare lag. De leder NBA i all defensiv rating och är nr 3 vad gäller offensiv rating. Det är ingen slump att laget är 10-1 i min värld.

5. Det ryktas att ev Warriors-spelaren Green inte skall spela. Han är Warriors bäste returtagare också, men som sagt; ej bestämt ännu.

6. Warriors har vunnit sex raka matcher mot bra motstånd och alla dessa med minst dubbla siffror.

7. Warriors har också haft det relativt enkelt mot Bulls över åren. De senaste åtta matcherna har alla gått i Warriors favör.

När jag ser matchen över fyra quarters bör Warriors kunna hantera Bulls styrka (defense). De är bäst i ligan och tillåter inte motståndarna allt för många sekunder till beslut. Jag spelar Warriors -4 till oddset 1,73 hos Pinnacle . En sevärd match att vänta.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip