Warriors (-6-1) vs Pelicans (1-8). Det här är en match som kommer helt rätt i tiden för Warriors. Laget spelar en strålande basket inledningsvis på säsongen, utan att fortfarande vara helt skadefria. Pelicans däremot har inte haft det särskilt roligt. Laget har i nuläget sina tre bästa spelare borta, vilket resultaten vittnar om. Framförallt saknas superstar Williamson (fotskada). Truppen har inte djup eller spets för att ersätta sina bästa spelare. Så enkelt är det. För tillfället.

Linan i Vegas ligger på -9,5 Warriors, men jag nöjer mig med Warriors -7,5 till oddset 1,71 hos Pinnacle .


Värt att notera:

1. Pelicans är 1-8 och har förlorat fem raka matcher. Deras facit är sämst i hela den västra konferensen. När du går igenom deras stats på de här nio första matcherna berättar den tydligt en sak; 52,4% i skyttet och turnover rate ligger på 16,5%. Det är på tok för dåligt.

2. Warriors har alltid varit ett kul lag att se spela basket. Offensivt, snabbt och gärna skott från en del omöjliga positioner (se Steph Curry), MEN nu är laget även extremt bra i defensiven. NBA mäter statistiken "defense efficiency" och här är Warriors i topp i år. Det är i mitt tycke den största skillnaden från i fjol. De har spelat grymt bra mot såväl Thunder som Hornets. Warriors ÄR bra i år!

3. Warriors är 3-1 på hemmaplan och är svåra att slå i Chase Center.

4. Warriors har som sagt gått fram som en slåttermaskin i år och det trots allt att 3-4 riktigt bra spelare inte har spelat ännu. Notera det.

5. Warriors Steph Curry leder NBA i antal poäng i snitt per match (28,7). En annan som har levererat över förväntan är Draymond Green. Snittar 9,3 poäng framåt, men det är assist-stats (7,0) och i defensiven som han varit enorm. Hans spel i år håller ett högre snitt är under de senaste fyra säsongerna. Det säger en del.

6. I inledningen nämnde jag att det är perfekt timing för Warriors att möta Pelicans nu med tanke på att Pelicans offensiv är nr 24 i ligan. Ställs mot Warriors topp 5-defense. Det gör att Pelicans kommer få bekymmer i båda ändar; offensivt och defensivt.

Jag spelar Warriors -7,5 till oddset 1,71 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip