Söndagen tillika Påskdagen ska det åkas cykel i Nederländerna. Amstel Gold Race är det som gäller. En modern klassiker kan man kalla tävlingen. Startade så sent som 1966 men är uppskattad av så väl deltagarna som åskådarna och är den enda vårklassikern som körs i Nederländerna.

Den vi lägger fokus på är italienaren Sonny Colbrelli som gillar att köra i nordvästra delen av Europa under våren. Colbrelli är i grunden en spurtare men har förmågan att gå med de bästa när det gäller små korta (men ack så branta) stigningar. Vi såg så sent som i onsdags en annan spurtare med liknande egenskaper, Michael Matthews. vara med och utmana om segern i Brabantse Pijl som är en miniversion av Amstel Gold Race. Colbrelli har varit framgångsrik i Amstel tidigare och har som bäst varit trea. Kör för Bahrain-Merida stallet där han i denna tävling delar kaptensskapet med belgaren Dylan Teuns. Till hjälp har de slovenska draghästarna Jan Tratnik & Matej Mohoric där den sistnämnde inte alltid tänker på lagets bästa utan sticker iväg på egna äventyr och det behöver ju inte alltid vara fel. Grega Bole är den tredje slovenen till start i Bahrain-Merida. En gammal avdankad spurtare som nu mera får agera hjälpryttare. Ivan Garcia och Damiano Caruso övriga som ingår i laguppställningen.

Det kommer bli tufft för Colbrelli att vinna tävlingen. Då finns det starkare åkare som är i bättre form. Tänker på stjärnskottet Mathieu van der Poel, Julian Alaphillipe, Tim Wellens, Alberto Bettiol och ett par till men bakom dessa är det öppet.

Tidigare resultat i denna tävling för Colbrelli är:

2014 - Bröt
2015 - 107
2016 - 3
2017 - 9
2018 - 74

Som vanligt hänger mycket på att man dels ska ha ben men även tur med yttre faktorer som mekaniska problem och punkor. Kan Sonny undvika vurpor, strul med hojen, hinder på vägen och punkteringar så finns god chans till en topp 10 placering.

Lycka till om ni vill ta rulle.

Speltips: Sonny Colbrelli topp 10 - odds 2.50 Unibet , LeoVegas , MrGreen

This is the stats tab
This is the post tip