Dåligt utbud igår och inget spel las, desto bättre idag och hittat ett spel som är tokintressant som jag tror kommer bli mera fokus på firepower än taktik.

Gux & Friends är ett nytt lag som har erfarenhet i topplag om man blickar tillbaks i tiden men också nya talanger som har stor potential. Gux har sedan tidigare spelat i Fnatic, ja det var ett tag sen men han är tillbaka och är som en legend inom E-sporten. Percy är mest känd för sina månader i det populära Copenhagen Wolves som senare las ner. Nu är han tillbaka och söker sig återigen till toppen. Två toppspelare från Turkiet där en är 17 år och som jag anser kommer vara riktigt bra och Pita som nyss blev kickad från Dignitas.

Inga jättedåliga spelare på papperet med väldigt många timmar och stor uppfattning över spelet. På andra sidan står ett Bpro som haft några hektiska månader med byte av spelare men detta lag lever främst på sitt Aim och det går inte att vinna på när man möter bättre spelare, vilket det är i detta fallet.

Problemet med Gux & Friends må vara att det är ett nytt lag som saknar taktik och en huvudplan hur man ska sätta igång rundorna och med vilken fart. Det som gör att jag anser att de ändå har ett stort övertag är kartan. Kartan Overpass är en bana där man kan köra mycket default som spelarna har koll på plus både på anfallande sida och försvarande sida.

En faktor till är att Gux & Friends kan har kollat på demos på Bpro och hur deras spelidé ser ut men inte tvärtom, så Gux & Friends kan köra lite old school, pusha och verkligen överraska Bpro. Därför spelas raka 2:an till 1.72 hos bet365

För fler speltips idag? Följ @esport_experten på twitter.

This is the stats tab
This is the post tip