Oj tänker ni men ni ser rätt, har dammat av datorn och efter en hektisk sommar är jag tillbaka och vi längtar ändå till en dyster samt mörk höst men det lyser upp med mycket E-Sport och då framförallt CS. Nästa vecka har vi den första stora turneringen på den nya säsongen vilket är Dreamhack Masters i Stockholm.

Nu är det mest matcher på lägre nivåer men en liten turnering i Hong Kong som heter ZOTAC Cup Masters 2018 Grand Finals där ett lag som har gjort en ändring i laget har mycket att bevisa. Jag tror man visar det här och vinner matchen till 1.35. Virtus.pro har för många ögon alltid varit ett legendariskt lag med sina fina skalper och sina fem spelare man använt länge. Det har dragits bort och man har fått se ändringar för att man sett riktigt skakiga under en lång tid. Detta fortsatte också delar av tiden under ändringarna. Såg lite av dem när man använde sig av en stand-in vid namn Morelz så såg man flera positiva vibbar och efter den turneringen gjorde man klart med sin nya femte Snatchie från AGO som är riktigt stark spelare med sniper och då lär vi se Pasha ta sniper i andra hand vilket gynnar laget med att ha två som kan hantera vapnet väldigt bra för att stänga stora ytor. En annan faktor när man också möter ett lag som inte håller högsta nivån när det kommer till taktik och tajming så om Snatchie håller sig lugn kan han ha en lugn dag på jobbet och ta enkla kills.

Inte mycket att säga om motståndet förutom att man nyss vann en liten turnering i Asien mot liknande lag som en själv. Man kanske kommer med lite mer lugn och självförtroende men Vp har mer erfarenhet, haft tid att träna, och har bättre spelare overall och därför tror jag Vp kommer visa upp sig här mot ett inte dåligt men sämre motstånd och man ska helt klart ha stor chans att ta sig vidare här.
Virtus.pro - MVP PK (1. 1.35) PS: Denna matchen kommer starta efter Optic - Ghost vilket börjar runt 12 så denna matchen kan bli lite försenat beroende på hur den matchen slutar.

Andra matchen är mellan Ence och Avangar som har ett rakt schema och ska börja runt 14.00 om det inte blir några förseningar. Där har vi två lag som har strålande form där Ence har mött lite bättre motstånd. Mycket på spel också där vinnaren kvalificerar sig till IEM Chicago. Förloraren får troligtvis möta North om den andra platsen men där vill man helst inte komma. Ledaren i laget Ence och med den mest erfarna är Snipern Allu där han spelat i topplaget FaZe även om han va i den lineupen innan det blev helt sjärnfyllt. Man var fortfarande ett mycket bra lag och kunde slå det bästa lagen vilket man förstås alltid kan göra där CS har många skrällar. Laget har också två unga talanger där den största ringer namnet Sergej. Oerhört duktig och han är bara 16 år. Ja, ni hörde rätt. Motståndet Avangar var ett lag jag såg för någon månad sen och det var ett lag som mest gick på sikte och mindre taktik. Nu har det förbättras och det är där 1.60 oddset kommer in på Ence. Det som skiljer enligt mig är att Ence har en större bredd bland alla kartor vilket betyder att Avangar har runt 2 som man är riktigt bra på men sen flera man är mindre bra på. Ence har därmed chans att få en bra lottning och vinna denna matchen.
ENCE - Avangar (1. 1.60)

Därför spelas Ence och Virtus.pro i en dubbel till över två gånger degen. Skönt att vara tillbaka så jobbar vi in denna dubbeln!

This is the stats tab
This is the post tip