49ers mot Packers. En fröjd för ögat. Jag tycker verkligen topp 3 i NFC i år har varit Saints, 49ers och Packers utan inbördes ranking. Det känns därför extra skönt att någon av dessa får spela i Super Bowl.

49ers är klara favoriter och skall så vara utifrån vad laget hittills visat. Finns få fläckar "in the California sun", vilket har varit mäktigt att se under hela året. 49ers defense (nr 2 i NFL) har spelat lights out och när secondary ständigt levererat, då är 49ers värda att spela i en Super Bowl. Frågan som vi måste reda ut; är Packers bättre nu än när laget möttes under grundsäsongen? Mitt svar är ja. Jag kan mycket väl se Packers vinna den här matchen money line, men det är just 49ers defense som är nyckeln. Får 49ers samma press på QB Rodgers den här gången, då vinner 49ers. Om inte; då blir det här riktigt jämnt. Riktigt jämnt.

Värt att notera:

1. Packers QB Rodgers är nog den spelare jag skulle välja om jag fick välja EN quarterback att ge bollen för att köra en winning drive med 2 minuter kvar. Han har över åren visat sig vara kanske den bäste quarterbacken i ligan bakom Patriots Tom Brady. Alltid bäst när det gäller. Det som alla bör förstå är att över åren har inte Packers haft tillstymmelse till ett springspel, vilket laget har haft i år. Det har också gjort att även Rodgers har fått korrigera sitt spel. Det jag dock noterat är att Rodgers nivå i slutspelet höjdes markant. När vi ser till hela året har Rodgers bara kastat 4 interceptions om vi jämför honom mot rookien i slutspelet, Jimmy Garoppolo som har hela 14 interception. Ha i åtanke att Packers Rodgers har hela 17 slutspelsmatcher i ryggen i relation till Jimmy G som har en. Han har också den högsta TD-INT-ration den här säsongen; 28-4. Rodgers har is i ådrorna när det drar ihop sig. Det har med garanti inte Jimmy Garoppolo.

2. 49ers har hela nio förluster i NFC-championships. Det är mest i hela NFL sedan 1970. Tar man klivet denna gång?

3. Varför jag funderar på scenariot i den här matchen har att göra med att Packers inte förlorat sedan 49ers tryckte dit dem i vecka 12. När QB Rodgers, RB Jones, TE Graham och WR Adams verkligen klickar och att Rodgers får beskydd av Bakhtiari och Bulaga (var inte med senast när lagen möttes), då vill jag betona att Packers kan vinna.

4. 49ers är dock ingen bluff. Deras defense är som sagt helt spektakulär med en pass rush som heter duga. Defense leds av rookie Bosa som edge rusher. De har en magisk DE i Dee Ford. De har en av ligans bästa linebacker i Kwon Alexander. När dessa tre spelare är inne samtidigt har 49ers tillåtit 13,9 poäng färre bakåt. Genant bra.

5. Packers chans i min värld är om laget snabbt kommer i ledning och 49ers får jaga. Med tanke på 49ers defense får det inte bli tvärtom.

6. 49ers offensiv har varit minst lika kul att beskåda som deras defense. 49ers tre running backs; Breida, Coleman och Mostert har tillsammans varit ett trehövdat monster för 49ers. De blev till slut nr 2 i rushing och det var helt välförtjänt. Packers run defense har haft sina fläckar även här, men var bra mot Seahawks senast och om laget orkar stå emot, då kan det här som sagt bli en jämn outing.

7. Packers pass rush med Za'Darius Smith och Preston Smith måste tidigt få 49ers QB Garoppolo nervös i passningsfickan. Lyckas man med det, då vet vi att HC Shanahan snabbt kommer gå över till springspel och då måste Packers korrigera sin kanske svagaste del - run defense.

8. Lagen har mötts 68 gånger (!) och Packers leder med 36-31-1.

Mitt spel på Packers +9 bygger jag på att 49ers har till dags dato visat sig vara det bästa laget. MEN Packers och Rodgers i slutspel är två helt olika skepnader. Det är en markant nivåskillnad. Frågan är dock om Rodgers offensiva lina kan stoppa 49ers pass rush? Jag är inte helt säker på det, men jag är helt säker på att Rodgers kommer spela riktigt, riktigt bra. Jag väljer därför att spela Packers +9 till oddset 1,78 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport . Jag är "rädd" för att 49ers är för starka defensivt, men om Packers orkar stå emot, är jag övertygad om att QB Rodgers själv kan avgöra det här i ett slutskede. Time will tell. Fantastisk match nonetheless; missa inte denna.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip