Häcken gästar Aberdeen på torsdagen.
Mitt speltips: Layouni att ha skott på mål. Finns på bet365 under fliken för att skapa spel.

2-2 i första mötet. En svängig historia där Häcken hade 18 avslut (fem på mål) och 2-2.5 i xg beroende på vilken tjänst du tittar på. Därmed lite ovisst inför returen här mot bakgrund av det. Ovisst dels kring vilket lag som går vidare, men även vilken matchbild det blir. Skulle kunna bli avvaktande och försiktigt. Men jag tror ändå Häcken kommer vara sitt vanliga offensiva lag. Är ett typ av lag som bara kan spela på det sättet i stort sett. Att de åkte på smisk mot Blåvitt i söndags fäster jag inte så stor vikt vid egentligen.

Layouni kom in till Häcken under somras, närmast från Australien. Har kommit in i laget på ett bra sätt och bidragit med flera poäng. Fyra mål på sex allsvenska matcher (fyra starter + två inhopp). Faktiskt fått ta straff i en match också, mot Varberg. Då var Sadiq inte på planen. Samme Sadiq missade en straff mot Blåvitt och är nu såld. Skulle det bli en elvametare här borde Layouni ligga bra till för att få ta den.

Skottglad ytter

I sina senaste sju matcher har Layouni haft skott på mål i sex. Hade inget avslut på mål mot Blåvitt i söndags, men väl fyra avslut i matchen. Kan kontra, är med i straffområdet vid inlägg och har också tagit en del skott utifrån. Så det är inte bara ett typ av avslut han kommer till.

I hans matcher för Häcken hittills:
28 minuter mot TNS (ett avslut, inget på mål)
35 mot BP (två avslut, två på mål).
49 och 19 mot Värnamo och Klaksvik utan avslut.
81 mot Elfsborg (två skott på mål)
135 mot Klaksvik hemma (fem avslut, två på mål)
95 Varberg (tre avlsut, två på mål)
76 mot Zalgiris (fyra avslut, ett på mål)
97 mot Sirius (ett avslut på mål)
93 mot Aberdeen (fyra avslut, ett på mål).
99 minuter mot Blåvitt (fyra avslut, inget på mål).

Väldigt involverad alltså. Hemma på Bravida förde Häcken spelet och hade många målchanser. Lär inte vara lika dominanta på bortagräs, men bör få en del målchanser över 90 minuter. Med tanke på hur involverad Layouni är tycker jag det här är ett bra odds för att han ska ha minst ett skott på mål.

Speltips: Layouni att ha ett skott på mål.
This is the stats tab
This is the post tip