Under torsdagen ställs Adelaide mot Perth Glory i en väldigt viktig match för båda lagen, inte minst Adelaide som i princip är i behov av poäng, helst tre, för att ha bra möjligheter att komma med till slutspelet.

Adelaide med den nya tränaren har gjort det hyfsat bra i första två matcherna då man tagit fyra av sex möjliga poäng, målsnåla matcher 1-0 och 1-1. I dessa har man stundtals blivit utspelade, särskilt i båda andra halvlek, men man har haft en storspelande Izzo i målet samt kämpat hårt i defensiven. Man har dock tagit ledningen i båda, vilket kanske har lett till att man inriktat sig mer defensivt. Men jag tror att det kommer att smälla till nu när man verkligen måste gå framåt för att vinna, och om man inte lyckas göra det första målet så tror jag helt klart att det kan komma att rinna iväg. För Perth Glory är kanske ligans bästa lag på att utnyttja lägen. Man skapar inte många, men är sylvassa i kontringsspelet. Hursomhelst är Adelaide i behov av seger då man har två tuffa matcher kvar efter denna, och just nu har lagen bakom dem mindre spelade matcher och fler chanser att plocka ytterligare poäng. Så ingenting är säkert i Adelaide just nu, men en seger hade förstärkt chanserna rejält, och då hade man kommit på lika många poäng som Glory. Samtidigt som en seger för Glory hade lett till ett stort steg för slutspel för deras del. Det är med andra ord en viktig match för båda lagen där båda skulle må bra av en seger. Jag tror inte att något av lagen kommer att nöja sig med kryss.

Adelaide saknar Mileusnic och sedan tidigare Troisi som kan ses som lite större avbräck, men kan annars starta med bästa möjliga. Defensiven har hållit tätt hittills, men frågan är hur länge det håller? Är det bara tillfälligt? Visst har den förbättrats något sedan uppehållet, då den har varit miserabel under första halvåret, men det är samma spelare i backlinjen och varje gång man spelar något mer offensivt, så tabbar man sig där bak. Mot Wellington släppte man bland annat in ett mål på ett försvarsmisstag då man upphävde offside.
I denna match kommer Adelaide förmodligen föra spelet och göra allt i sin makt för att vinna, vilket nog kommer att blotta defensiven. Jag är inte alls förtjust i backlinjen utan det är en bra målvakt man har i mål som räddat de ett antal gånger. Samtidigt kan inte en målvakt alltid vara bärande. Väldigt risky backlinje med andra ord, och boosten man fått av den nya tränaren tror jag inte varar allt för länge. När de blivit lite mer bekväma tror jag att misstagen kommer att återupprepas.

Perth Glory har vunnit en och förlorat en match sedan uppehållet. Man har saknat flera nyckelspelare i dessa matcher, men ändå gjort det ok. Mot CCM vann man utan att imponera. Men de brukar ha det jobbigt mot lag som backar och har även innan haft problem med jumbon. Mot Wellington blev det förlust trots en bra andra halvlek. Man börjar komma in allt mer i det, trots att man saknat viktiga spelare. Tränaren Popovic medger dock att man vilat spelare pga karantän och nu när man fått en ganska lång vila efter senaste matchen så är det läge för viktiga spelarna att få mer speltid, troligen starta. Mrcela, Meredith och Chianese kommer troligen få mer speltid denna gång och då kommer vi att få se ett ännu bättre Perth Glory.

Perth Glory är annars riktigt stabila och är väldigt bra på att såra offensiva lag. Man gillar kontringsfotboll och det är kanske därför man har haft det lätt för Adelaide. Fyra av senaste fem har man segrat ganska enkelt, denna säsong med klara 3-0 tidigare under året. Adelaide gillar att spela öppen fotboll med intressanta offensiva, tekniska spelare och det passar Glory bäst. De gillar inte att möta sämre lag som backar hem. De vill ha ytor som de kan kontra på, och på så sätt passar Adelaide de som handen i handsken.

Med dessa förutsättningar där Adelaide i princip måste gå för seger, så tror jag att man kommer tabba sig i defensiven och troligtvis förlora denna batalj. Det lär Glory utnyttja bra. Jag är alltid rädd för Adelaides offensiv därav spelar jag Glory Ö 1.5 istället för rak, men jag tror helt klart att Glory är rättfärdig favorit. 1-2, 1-3, 2-2 känns som tänkbara resultat. Jag tror dessutom att anfallaren Fornaroli är extra sugen att mäta efter två mållösa matcher i rad, det är en fantastisk spelare i sina bästa stunder. Det känns som en rätt match för honom. Viktigt att tillägga är att matchen spelas på neutral arena, därav är oddsen satta som de är. Annars hade det självfallet varit mer jämnt fördelat. Så tänk absolut inte att Glory är bortalag här.

Jag spelar alltså Perth Glory Över 1.5 mål till 1.90 hos bet365 .
4/5 U.

Sidospel:
BLGM 2:a halvlek @ 2.75
Kort första 10 min @ 8.00
Adelaide FT9 hörnor @ 6.50
Perth Glory+BLGM @ 4.00

Målskyttar:
Fornaroli minst två mål @ 5.50
Mrcela @ 11.00
Brimmer @ 11.00
Blackwood @ 4.50

Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip