I den tredje kvalomgången till Champions League ställs AEK Aten mot Dinamo Zagreb. I det första av två möten spelar lagen på OPAP Arena i Grekland, där marknaden har AEK Aten som för stora favoriter till att gå segrandes ur duellen. Dinamo Zagreb ska inte ses som några underdogs, vilket också mitt speltips landar på.

AEK Aten vann den grekiska Superligan för trettonde gången förra säsongen, efter ett imponerande resultat. De har ännu inte inlett ligaspelet utan fått lägga energi på fem vänskapsmatcher - där det har gått förvånansvärt bra. Tränaren Matias Almeyda har värvat sex spelare, där Orbelin Pineda och Ezequiel Ponce är de hetaste namnen.

Även Dinamo Zagreb gjorde en utmärkt säsong i hemlandet och slutade 10 poäng före Hajduk Split. Den kroatiska Prva HNL liga har kommit igång, där Dinamo Zagreb har spelat tre matcher med blandat resultat. Under tiden har FC Astana också slagits komfortabelt med siffrorna 6 - 0, över två möten. Tränaren Igor Biscan har återigen en vass trupp.

Meriter avgör?

Dinamo Zagreb är rutinerade i dessa sammanhang och spelade i huvudturnering så sent som förra säsongen, i en tuff grupp med Chelsea, AC Milan och Red Bull Salzburg. Även om AEK Aten har haft en fin försäsong är det svårt att se dem som klara favoriter i detta vidöppna mötet.

Jag krånglar inte till det något mer utan spelar på att AEK Aten inte vinner efter fulltid mot Dinamo Zagreb.

Speltips AEK Aten - Dinamo Zagreb:
X2. Odds 1.70 hos Nordicbet & Betsafe .
This is the stats tab
This is the post tip