Superettan bjuder på något av ett ångestmöte på fredagen när GAIS gästar AFC Eskilstuna.
Mitt speltips: Eskilstuna vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. Asian hcp 0.
2.07 hos bet365 .

AFC Eskilstuna åkte som bekant ur Allsvenskan i fjol. Starten av Superettan har till stora delar varit hemsk med sex förluster på sju matcher och coronastrul som förstört. Men jag tycker laget känns något på gång nu. Har i de tre senaste matcherna ställts av tre förmodade topplag:
- Slog J Södra med 3-2 hemma.
- Följde upp det med att förlora med uddamålet mot Brage, åkte på 1-2-målet i 89:e.
- Nu senast tappade de 1-0-ledning till 2-1-förlust på Örjans Vall. Ingen skam att förlora borta mot seriens bästa lag.

AFC är ändå med och hugger i matcherna.

Ställs nu mot rätt så kalla GAIS hemma på konstgräset i Eskilstuna. Göteborgarna har tabellraden 2-2-3 hittills. Inledde med att skrälla till sig 1-0 mot J Södra (rätt så oförtjänt i min bok) och har sedan dess endast lyckats slå ojämna Dalkurd trots ett rätt tacksamt schema.

Hoppades säkerligen mycket på nyförvärvet Yarsuvat samt Cleik inför säsongen. Den duon har väl inte riktigt rosat marknaden hittills och laget har haft svårt att skapa målchanser. I övrigt är truppen inget extra. GAIS är en klubb som gått kräftgång i många år - de borde vara med och hugga om uppflyttningsplatserna i den här serien. Men just nu känns det inte som att de är på rätt väg.

Saknar dessutom Joackim Åberg, som spelat central mittfältare senaste matcherna.

Tycker inte GAIS ska vara såhär pass klar favorit på bortaplan i en konstgräsmatch. Superettan är en jämn serie och GAIS är ingen favorit jag vill hålla i handen en sån här match. Tror AFC har goda möjligheter att inte förlora här och de har även ett par vassa spelare som borde kunna hjälpa dem att hugga på alla tre poängen.

Speltips: Hemmaseger med asian handicap 0. Odds 2.07 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip