Stormatch i onsdagens allsvenska då IFK Göteborg gästar AIK.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. 1.95 bet365 .

Efter att ha förlorat i derbyt mot Bajen får AIK får bara två vilodagar inför den här matchen. Knappast optimalt läge.
Sigþórsson är avstängd här och Obasi är troligen out då han fick bryta helgmatchen i förtid. Men i stället kommer otroligt viktige Elyounoussi tillbaka efter att ha tvingats se Bajenmatchen från sidan. Tror han blir extremt nyttig här med sin energi. AIK lär väl även rotera in någon spelare till med tanke på spelschemat. Har precis allt att spela för fortfarande. Det här blir ett viktigt test på Norlings förmåga att motivera laget. Är normalt sett tunga att möta på Friends där man sällan går mållösa, brukar alltid skapa fram några målchanser.

Bör få sina lägen mot ett IFK Göteborg som inte känns helt klockrena bakåt sedan Starfelt lämnade. Blåvitt har släppt in mål i fem av de senaste sju matcherna. Tycker att det ser stundtals rätt så darrigt ut defensivt för IFK för dagen.

Samtidigt är AIK inte den defensiva maskin de varit exempelvis i fjol. Linnér är ofta ute och cyklar och framför allt lagets wingbacks är rent utsagt svaga i defensiven. Laget kan fortfarande stänga till när de vill i enstaka matcher, men det är inte kassaskåpssäkert som det varit tidigare. Faktiskt släppt in mål i fem av de senaste sex matcherna. IFK Göteborgs offensiv är rätt bra med Söder, Vive, Aiesh, Karashvili (tillbaka efter avstängning) och Sana. Lär komma till Friends med en ambition att ha eget bollinnehav och en vilja att skapa saker av egen skicklighet.

Det här är ytterligare en match där ett kryssresultat borde vara omöjligt.
AIK måste vinna för att haka på i guld och Europastrid.
IFK Göteborg måste vinna för att haka på minihugget om Europaplatserna.

Ett förmodat halvslitet AIK lär släppa till en del målchanser mot IFK:s rätt vassa offensiv. Samtidgt är AIK tillräckligt tunga för att såra ett Blåvitt vars defensiv jag inte håller högt. Ser framför mig att båda lagen gör mål här och kan tänka mig att vi landar på 2-1 åt något håll.

Speltips: Båda lagen gör mål - odds 1.95 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip