Tar AIK -2,5 (vinna med tre) i cup-premiären mot Syrianska.

Ett tufft hcp, kan tyckas. Men jag tror det blir överkörning här.

Mittbackskris hos Syrianska.
– Vi är underdogs nu, vi är inte där vi ska vara, det ska jag vara ärlig att säga. Vi ska försöka ge AIK en match och vi kommer att försöka göra det genom att jobba jättehårt. Vi ska framför allt göra ett ärligt försök, säger Syrianskatränaren om mötet i svenska cupen i Stockholm.
– AIK kommer att dominera matchen, både i tempot och med kraftfullheten, och kommer att äga mycket boll, så vi kommer att få vara beredda på att få lite brödsmulor så får vi helt enkelt baka en fin kaka åt oss, säger Eddie Demir som framför allt lider av brist på mittbackar just nu.
– Vi har inga naturliga mittbackar just nu och den som är mest naturlig i sitt sätt spela är ju Success, han är lugn med bollen, han kan hitta passningsalternativ, han kan slå den korta passningen, han kan slå den långa passningen. Det finns inga mer naturligare mittbackar än honom i truppen just nu.

Johannes Ercan, född år 2000, bildar mittbackspar med Success.

I övrigt lär det bli Seb Rajalakso, Seth Hellberg och Mattias Mete i startelvan. Okej namn, men inget speciellt för den här nivån. Förlorade förra veckan med 6-1 mot AFC Eskilstuna av alla lag. Träningsmatch

AIK ser intressanta ut och känslan är att de kan hota Malmö på allvar den här säsongen. Stefan Silva, Adu, Lundström, Elyounoussi m.fl. är riktigt bra nyförvärv. Bredden på truppen är enorm och känslan är att det råder tuff konkurrens om alla platser.

Gnaget brukar vara svaga under vårsäsongen, men här ska de ha toppchans. Syrianska åkte ur Superettan i fjol och känslan är knappast att det kraftsamlas. När en högst medioker allsvensk spelare som Sebastian Rajalakso pekas ut som en nyckelspelare vet man att truppen lämnar en del övrigt att önska.

Om AIK trycker åtminstone lite på gasen ska de ha alla möjligheter att vinna det här med 3+ mål. Matchen spelas på Tele2 Arena med stängt tak - så bra förutsättningar.

This is the stats tab
This is the post tip