Tävlingssäsongen startar för Malmö FF:s största utmanare AIK.


Laget spelar "hemma" på Tele2 Arena, inomhus då taket är stängt. Det blir intressant att se "Gnaget" och hur de kommer att prestera för första gången med poäng på spel. Man kommer från matcher på träningslägret i Dubai där det först blev torsk 3-1 mot Midtjylland, men då hade AIK ett b-lag, och sedan stod man upp väl mot CL-laget Shakhtar.

Torsk 2-0 men det fanns bud på kvittering innan matchen avgjordes. Hur som helst har AIK ett mäkta starkt lag med nyförvärven Ekstrand, Silva, Adu, Lundström, Elyounoussi och så vidare. Mot ett divison 1-lag, som Syrianska numera är, så ska det ju inte vara något snack. Framförallt i en tävlingsmatch.

Som Polsäter redogör i sin rek så har Syrianska inte på något sätt imponerat på försäsongen, och säger sig själva ha manfall i försvaret. Truppen är i sann Syrianska -anda långt i från klar i februari. Man föll med 3-1 mot Dif och senast hela 6-1 mot AFC Eskilstuna.

Mot AIK:s fembackslinje ska det mycket till om detta lag, som knappt har en hemsida och har Sebastian Rajalakso som stjärna, ska komma till mot ett motiverat AIK. Syrianska kommer parkera bussen och hoppas på ströchanser framåt.

SPELTIPS
Jag spelar AIK att vinna och hålla nollan till 1.68 hos Coolbet (4/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip