AIK tar emot Varberg på måndagen.
Mitt spel: Rak hemmaseger. Nordicbet .

I månadsskiftet augusti/september tog Varberg tre raka segrar. Därefter har det blivit soppatorsk. 0-2-4 efter den fina raden och dessutom ett uttåg ur Svenska Cupen mot Oskarshamn. Kanske är det verkligheten som börjat komma ikapp nykomlingen nu. Ska inte glömma bort att i stort sett alla experter trodde laget skulle åka ur. Truppen är rätt så oprövad och de är väldigt beroende av att Seljmani kan peta in bollarna.

Hade lite tur som fick med sig en pinne mot Elfsborg senast, boråsarna missade en hel del målchanser medan Varberg inte skapade särskilt mycket.

AIK är ett av formlagen i serien. Grzelak har framför allt fått ordning på defensiven, laget släpper in väldigt få mål för dagen. Spelade hängmatch mot Sirius i torsdags och känslan var att de hade kunnat spela i tio timmar utan att Sirius skulle skapa en riktigt vass målchans. Framåt är det kanske inte lika vasst, har saknat Bahoui som dragits med skada (dock med i truppen här). Men så länge Seb Larssons fot finns är laget alltid vassa på fasta situationer. Dessutom har Henok Goitom spelat väldigt bra senaste veckorna när han varit fräschare.

Tror Gnaget led av att spela måndag-torsdag förra veckan. Såg lite sega ut offensivt och verkade snarast nöjda med 0-0. Nu får de i alla fall tre dagars vila. Även om det inte är publik så är det hemmamatch här. Och nu är kontraktet nästan klart till och med teoretiskt. Så inget att spara på, bara att gå för segern. Tycker de är en klass bättre och även formmässigt är det fördel Gnaget. Borde ha mycket bra chans att ta ännu en seger här.

1/2-0?

This is the stats tab
This is the post tip