Ajax CL-fest nådde till semifinal i fjol. Men trots många försäljningar så känns laget starkt även i år.

NEDERLÄNDSKA LIGAN
1. Ajax 5 4 1 0 19:5 13

Formen
V, V, V, O, V

Senaste match
Ajax - Heerenveen 4-1

LIGUE 1
5. Lille 5 3 0 2 7:5 9

Formen
V, F, V, F, V

Senaste match
Lille - Angers 2-1

Ajax har trots försäljningar av de Ligt och de Jong visat att laget fortfarande är riktigt bra. I ligan har man vunnit fyra av fem och framförallt öst in mål framåt. Nu är den nederländska ligan vad den här men det säger ändå något om lagets kvaliteter i offensiven. I CL-kvalet mot cypriotiska Apoel så fick man 0-0 borta och vann 2-0 hemma för att säkra nytt CL-spel. Och det var ju skönt för klubben som ändå tog sig så långt som till semifinal förra säsongen. I helgen så gav man Heerenveen en åktur genom 4-1 på Johan Cruijff Arena i Amsterdam.
Samtidigt som Lille gör sitt första CL-slutspel har formen kanske inte varit tipptopp i början på säsongen. Man har vunnit sina hemmamatcher, torskat sina bortamatcher. Tappade keys i Nicolas Pepe och Thiago Mendes i sommarfönstret och jag tycker inte att laget ser bättre ut än det lag som kvalade in till CL. Ajax är för mig klar favorit här och bör ta hem matchen, särskilt hemma.

Ajax (4-2-3-1) Onana - Veltman, Schuurs, Blind, Taglifico - Alvarez, Martinez - Ziyech, Promes, Neres - Tadic

Saknar: van de Beek

Lille (4-2-3-1) Maignan - Celik, Fonte, Gabriel, Bradaric - André, Soumaré - Araujo, Ikone, Bamba - Osimhen

Saknar: Weah, Xeka, Maia, Soumaoro

SPELTIPS
Jag spelar Ajax asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1.76 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip