Real Madrid under 16,5 skott.

Ajax ska försöka gå vidare till kvartsfinal, isåfall för första gången i klubbens historia men det står en bjässe i vägen, nämligen Real Madrid.

Ajax var riktigt bra i höstas under gruppspelet och spelade två jämna matcher med Bayern Munchen. Formen är inte riktigt lika bra i dagsläget och det blev förlust i helgen mot Heracles med 1-0. De Jong ska vara tillgänglig för Ajax och hans styrkor behövs i ett dubbelmöte mot Real Madrid.

Real Madrid hade några tuffa veckor under hösten som fortfarande håller på att repareras. Tog en viktig skalp i derbyt i helgen. Det innebar att laget gick förbi Atletico Madrid och endast har sex poäng upp till Barcelona. Laget ställs mot Ajax i åttondelsfinalen och det ska laget lösa under 180 minuter men på bortaplan handlar det om att ta med sig ett resultat till Madrid.

Ajax vill spela fotboll och känner nog också att man måste ha ett bra resultat på hemmaplan. Det går inte att spela defensivt och förlora med 1-0 för då är dubbelmötet kört innan man åkt till Madrid. De har dessutom visat att man kan mäta sig med de stora klubbarna när det kommer till bollinnehav och föra matchen. Sen om hemmalaget har spetsen för att sätta emot Real Madrid är jag kluven på. Real beräknas ha 51-52% av bollen. Att då få iväg 17 avslut på bortaplan, i den första matchen av två känns långt ifrån något man bara gör.

Real Madrid behöver inte tokköra framåt från start. Låta Ajax föra och sedan ställa om från försvar till anfall känns logiskt i början av matchen. Jag tror inte Real hade varit missnöjda med ett 0-0-resultat.

Jag spelar Real Madrid under 16,5 skott @1.90 hos bet365 med 3u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip