På Estadio de Mendizorroza tar Alaves emot tabellettan Barcelona, som inte har så många matcher kvar att vinna för att säkerställa La Liga titeln. Just Alaves, som har den näst sämsta formen i ligan efter Girona, ska vara en munsbit för Europas kanske formstarkaste lag - även om Barcelona skulle välja att rotera inom laget. Spelschemat ser dock helt okej ut ännu så jag räknar med att Barcelona ställer upp med ett starkt lag och återigen vinner mot Alaves, som är inne i en kris för tillfället.

Barcelona har vunnit enkelt mot Alaves samtliga fem senaste möten. Se här:

La Liga: 18/8, 2018
Barcelona 3 - 0 Alaves

La Liga: 28/1, 2018
Barcelona 2 - 1 Alaves

La Liga: 26/8, 2017
Alaves 0 - 2 Barcelona

Copa del Rey: 27/5, 2017
Barcelona 3 - 1 Alaves

La Liga: 11/2, 2017
Alaves 0 - 6 Barcelona

I den senaste La Liga matchen hemma mot Real Sociedad valde tränaren Valverde att bänka Sergio Busquets, Philippe Coutinho och Sergi Roberto, bland annat, för att rotera lite i laget efter Champions League. Alla dessa tre kom in i matchen och spelade men är i övrigt utvilade och redo att starta nästa match. Barcelona vill vinna ligan så tidigt som möjligt för att fokusera främst på Champions League semifinalen mot Liverpool men också Copa del Rey finalen mot Valencia om en månad.

Oavsett startelva känner jag att Barcelona har en bättre spelare på samtliga positioner. Detta inkluderar bänken också. För Alaves är helt under isen. Borta mot Espanyol nyligen sov de i första halvleken och senast hemma mot Real Valladolid tappade Alaves en 2 - 0 ledning till 2 - 2. Så här har det sett ut i princip hela år 2019. Alaves har i och med detta droppat ner till en åttonde plats i tabellen och självförtroendet är låg bland spelarna när laget släpper in så pass många mål ständigt.

Alaves har släppt in mål i samtliga åtta senaste matcher. I vissa fall har de läckt in mål bakåt, såsom i hemmamatchen mot Atletico Madrid (0 - 4). Två insläppta mål mot Espanyol och Real Valladolid i Alaves två senaste matcher talar inte heller för att de har vad som krävs för att stoppa Barcelona, som är på frammarsch. Barcelona har efter denna match fyra dagars vila innan de tar emot Levante hemma i ligan, så jag räknar med att Barcelona kommer till start med bästa möjliga elvan.

Då Barcelona har en bättre spelare på samtliga positioner i startelva och bänken, samt är glödheta, till skillnad från Alaves, som läcker in mål bakåt, finns det ett stort värde i oddset 1,80 på att Barcelona kammar hem samtliga tre poäng.

Själva oddset 1,80 på en rak Barcelona seger i matchen finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Carlos Vigaray, Ximo Navarro, Victor Laguardia, Rodrigo Ely, Ruben Duarte, Diego Rolan, Mubarak Wakaso, Tomas Pina, Jony & Borja Baston.

Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Sergi Roberto, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Nelson Semedo, Carles Alena, Sergio Busquets, Arturo Vidal, Philippe Coutinho, Luis Suarez & Ousmane Dembele.
---

This is the stats tab
This is the post tip