England reser till Albanien för andra matchen i VM-kvalet.
Mitt speltips: Asian -1,5 på bortalaget.

Såklart enkel seger för engelsmännen i öppningsmatchen mot San Marino. Ställde över Kane, Rice, Shaw och Harry Maguire. Samtliga lär gå in i elvan här, vilket såklart är bra. Fräscha ben och några procent bättre kvalitét. Optimalt att kunna göra så nu när matcherna kommer tajt.

I övrigt är truppen väldigt bred, trots ett par skador (Saka och Rashford togs ut men är out och bland andra Jadon Sancho + Grealish är hemma och rehabar). Fanns en lång tid när England var ett ruskigt överskattat landslag. På senare år tycker jag dock Southagate fått ihop det rätt bra. Gjorde väl inget supergruppspel i Nations League (fäster inte så stor vikt vid den turneringen, särskilt inte de matcher som spelats uncer covidperioden), men mosade i stort sett allt motstånd i EM-kvalet innan dess.

Tänkbar elva:
Pope; Trippier, Maguire, Stones, Shaw; Rice, Mount, Foden; Lingard, Kane, Sterling

Albanien inledde med att slå Andorra med 1-0. Var inte direkt den matchen jag hade fokus på, men de släppte inte till någon målchans alls samtidigt som de skapade en del. Helt annat motstånd nu såklart och då tror jag det blir svårt. I truppen finns bland andra Napolis Elseid Hysaj, Romatalangen Kumbulla och Atalantas Djimsiti. Med andra ord en rätt så stark backlinje på pappret, framåt ser det desto tunnare ut. Är absolut inget stryklag, men jag tror de får det svårt mot ett England som har fördel av sin breda trupp här.

Tänkbart lag:
Berisha; Kumbulla, Djimsiti, Ismajli; Hysaj, Bare, Gjasula, Lenjani; Laci; Cikalleshi, Roshi

England har numera spelare som är skickliga nog att bryta ned lag som Albanien som troligen kommer stå rätt lågt. Över 90 minuter tror jag hemmalaget får svårt att stå emot en utvilad Harry Kane med sällskap. Bör vara jätteläge för England att hålla nollan, då de knappt släppt till målchanser mot medel och lågt rankade landslag senaste åren. Någon total överkörning blir det nog inte, men kan se framför mig ett England som tar ledningen och sedan kontrar in 2-0.

This is the stats tab
This is the post tip