På Elbasan Arena tar Albanien emot Norge i en vänskapsmatch, som inte ska vara något målkalas precis. Även om båda lag kommer från målrika matcher så är detta ett helt öppet möte, som blir svårt för något av lagen att kontrollera riktigt. Albanien är svårbedömt och det är Norge också. Dock har båda lagen inte direkt spottat in mål på sistone och i vänskapsmatcherna har det roterats för kraftigt för att en jämn och bra nivå ska hållas. Det blir därmed svårt för båda lagen att näta och därmed intressant att kika närmare på ett spel.

Eftersom det senaste inbördes mötet mellan Albanien och Norge ägde rum under 2013 väljer jag att helt gå på statistiken på de senaste spelade matcherna. Dessutom har det hänt en hel del i båda trupperna så det blir orättvist att tala om historia här.

Det albanska landslaget har verkligen förstärkt sitt defensiva spel och släpper inte alls lika många mål på hemmaplan längre. I VM-kvalet förlorade de med 0-1 mot Italien och dessförinnan vann de med 2-0 mot Lichtenstein. Målsnittet framåt ligger på ungefär strax över ett mål per match, men de har också misslyckats med att göra mål under VM-kvalet mot lättare motståndare. Då har det gällt viktiga poäng och nu är inte motivationen lika stor heller. Därmed blir det svårare att skapa något mot en svårare motståndare som Norge är.

Förvisso gjorde Norge en kanon match mot Australien och vann med 4-1 häromdagen. Dock blir detta möte borta i Albanien en helt annat historia. Ett bra exempel som visar att Norge har svårt att näta borta är de två sista matcherna under år 2017, då Norge spelade 0-1 borta i Slovakien och 0-2 borta mot Makedonien. Även om Kamara stod för ett hattrick då Norge slog Australien så räknar jag inte med att det blir samma lekstuga mot ett försvars inriktat Albanien. Därutöver har Lasse Lagerbäck byggt upp ett stabilt försvar i Norge som bara ska klara av att försvara sig väl.

I mitt tycke ska det väldigt mycket till att båda lag ska både göra mål framåt och försvara sig dåligt, så det blir osannolikt att båda lag gör mål. Därmed finner jag ett bra värde på att spela på att båda lag inte gör mål till 1.83 i odds hos Betfair .
---
Preliminär startelva Albanien: Etrit Berisha, Elseid Hysaj, Naser Aliji, Mergim Mavraj, Ermir Lenjani, Taulant Xhaka, Andi Lila, Odise Roshi, Eros Grezda, Enis Gavazaj & Armando Sadiku.

Preliminär startelva Norge: Rune Almenning Jarstein, Birger Meling, Tore Reginiussen, Kristoffer Vassbakk Ajer, Omar Elabdellaoui, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjoe, Markus Henriksen, Mohamed Elyounoussi, Ola Kamara & Bjoern Maars Johnsen.
---

This is the stats tab
This is the post tip