Dags för AIK att kliva in i CL-kvalet. Ställs mot Ararat-Armenia.
Mitt spel: AIK att göra under 1,5 mål i matchen. Finns till bra odds hos LeoVegas och Unibet .

Gnaget kommer från en småtuff bortamatch mot Kalmar FF i helgen. Vann med 1-0 där och roterade en del (Elyounouissi och Goitom började på bänk). Segern blev dock dyrköpt då både Seb Larsson och Per Karlsson utgick med skadekänningar- Bägge är frågetecken inför den här matchen. Redan på lördag väntar Elfsborg. Tufft schema alltså. Därför lär prio här i stort sett bara vara att ligga rätt, spara energi och få med sig ett bra resultat hem (= gärna hålla nollan). Vet ju att de har sin shape och sin defensiva trygghet. Lär vara med den approachen de vill närma sig den här matchen. Kommer vara runt 30 grader varmt när matchen spelas, så tempot lär vara rätt lågt.

Är väl knappast någon som inte har koll på att AIK är ett målsnålt lag vid det här laget. Gjort fler än ett mål på bortaplan vid två tillfällen av sju i årets allsvenska (varav ett derby).

Svårt att värdera hur bra ett armeniskt lag är. Särskilt eftersom laget inte är mitt uppe i säsong. Men tror knappast det är något bacongäng AIK möter. Vann ligan och har en internationell trupp bestående av armener, ryssar, bulgarer, ester och några mer exotiska inslag än så. Ligakollegan Pyunik kvalade mot Maccabi Tel Aviv i fjol och nollade israelerna på hemmabana - det säger väl något om vad som väntar.
Även för deras del är såklart prio att få med sig ett bra resultat till returen - då är en nolla guld.

Kan se framför mig en seg, trött och trist historia med två lag som inte vill bjuda på något. 0-0 känns tänkbart, men tror hursomhelst inte att AIK gör fler än ett mål.

This is the stats tab
This is the post tip