Över 2,5 mål i Argentina-Italien.

Friendly som spelas på "neutral" mark i England (Etihad Stadium). Lite av en jippomatch med andra ord. Italien spelar som bekant inte VM i sommar och befinner sig i ett skede där de måste bygga om sin landslagsstruktur. I väntan på en permanent lösning rattar U21-coachen Luigi Di Biagio laget. Han har aviserat att det blir en 4-3-3-uppställning och en trolig elva ser ut som följer:

Buffon,
Florenzi, Bonucci, Rugani, Darmian
Parolo, Verratti, Jorgino
Candreva, Immobile, Insigne

Chiellini är skadad, vilket är ett defensivt avbräck såklart. Offensivt ser det spännande ut i min bok. Kreativt centralt mittfält, vasse Insigne och Immobile som öst in mål den är säsongen. Hur laget tar sig an matchen är det såklart svårt att sia om, men det går i alla fall att konstatera att tidigare vänskapsmatcher Italien spelat har varit i relativ nutid varit målrika historier.

Argentina har en offensiv som på pappret är riktigt vass. Enorm bredd i laget. Trots att en sån som Aguero är skadad och Dybala inte ens är uttagen ser en tänkbar elva stark ut offensivt.:

Romero,
Mercado, Fazio, Otamendi, Tagliafico
Biglia, Paredes
Mesa, Messi, Di Maria
Higuain

Verkar bli en rätt offensiv balans på Italien och med tanke på vilka spelare Argentina har offensivt tror jag inte de går mållösa. Alltid lurigt att sia om träningsmatcher såklart, men med tanke på att den spelas på Etihad i Manchester kan det nog finnas lite underliggande "showkrav" på öppet spel. Inget uttalat såklart, men möjligen en faktor att ha med sig. När Argentina spelade träningsmatch mot Nigeria i november i Ryssland slutade matchen 4-2 till nigerianerna...

Hade de är bägge lagen mötts i en tävlingsmatch hade förmodligen 0-0 legat nära till hands, men i ett sånt här sammanhang tror jag lagets respektive offensiva spelare kan få mer utrymme att glänsa.

Kan se bägge lagen näta och då är vi en bra bit på vägen.

2-2?

This is the stats tab
This is the post tip