Argentina:

Efter 0-1 i premiären, där Argentina föll mot Italien efter ett sent avgörande i slutminuterna, bjöds det på en desto målrikare batalj mot Sydafrika senast. Matchen slutade 2-2, men Sydafrika var det bättre laget och skapade betydligt fler farligheter – även om Argentina hade bollen mest – och vann Expected Goals-matchen med 2,06-0,77. Ändå tappade Sydafrika en 2-0-ledning när Argentina slog till med två mål inom fem minuter i den andra halvleken.

Det innebär att Sydafrika och Argentina båda står på en inspelad poäng inför sista gruppspelsmatchen. Sverige toppar gruppen och är redan åttondelsfinalklart, men Argentina har alltjämt chansen att ta andraplatsen i gruppen som just nu innehas av Italien, som har tre pinnar efter premiärsegern mot sydamerikanskorna.

Argentina får klara sig utan mittbacken Miriam Mayorga, som är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Sverige:

Efter en svag premiär i 2-1-segern mot Sydafrika, som satt långt in, fick Sverige verkligen fart på grejerna mot Italien senast när Sverige stod för en regelrätt överkörning och vann välförtjänt med 5-0. Efter en lite nervig start, där Italien var det starkare laget och Sveriges passningsspel inte alls kom igång, tog man över matchen fullständigt och radade upp goda målchanser. Amanda Ilestedt fortsätter att vara stekhet från fasta situationer, där Jonna Anderssons inåtsvingade hörnor håller hög, hög kvalitet, och gjorde två nya mål mot Italien.

När passningsspelet väl kom i gång visade Sverige vilken höjd som finns i det här laget. Kosovare Asllani blev mer involverad och kunde länka samman offensiven med sitt fina kombinationsspel, Johann Rytting Kaneryd var återigen pigg, Fridolina Rolfö betydligt mer involverad och Stina Blackstenius ständigt på språng när Sverige tvingade den italienska defensiven att jobba.
Det var både resultatet och prestationen som Sverige behövde och ger en grund att bygga vidare på för resten av mästerskapet. Peter Gerhardsson har aviserat att det inte kommer bli samma startelva en tredje match i följd, men är mer förtegen med hur många förändringar det blir. Jag skulle tro att Kosovare Asllani vilas, men att Gerhardsson ändå mönstrar ett starkt lag från start och snarare satsar på att genomföra tidiga byten.

Trots eventuell rotation – Sverige betydligt starkare

Först och främst, ta en titt på startelvorna innan spel på den här matchen. Så länge Gerhardsson inte bjuder på en riktig chockelva tror jag Sverige mönstrar ett starkt lag, trots viss rotation, för att fortsätta bygga vidare på prestationen mot Italien med ännu en självförtroendehöjande insats mot Argentina inför åttondelsfinalen, där USA högst troligt väntar. Då är Sverige ett betydligt starkare lag än Argentina. Sverige AH -1 finns till 1,94 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip