Arsenal tar emot Burnley på söndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Lucky Sports .

Arsenals trupp just nu är ruggigt tunn. Har i princip en startelva tillgänglig, på bänken finns det inte mycket att laborera med. Spelarna som är tillgängliga har matchats tätt i inledningen av 2022 och ser allmänt slitna ut. Ta en sån som Lacazette - han är inte van att spela 90 minuter. Nu har han fått göra det i match efter match, han har inte fysiken att jaga boll i 70 minuter på Anfield. Smith-Rowe har stressats tillbaka efter skada och såg svag ut mot Liverpool också. Bortsett en bra första kvart mot Liverpool i torsdagens ligacup var de klassen sämre än Liverpool. Jobbig match att spela, jobbig match att förlora. Bara två vilodagar efter den ska de nu spela igen.

Får göra det utan Xhaka och Thomas Partey. Bägge är avstängda efter att ha dragit på sig röda kort i ligacupen. Kan leda till ett mer offensivt balanserat mittfält möjligen, men Arsenals spel blir betydligt sämre när de inte är med. Har ingen annan etablerad central mittfältare i truppen.

Burnley har inte spelat PL-fotboll på tre veckor pga covidstrul. Så lite oklar status på laget. Men de har som bekant sålt Wood till Newcastle utan att plocka in en ersättare. Senaste säsongernas bäste målskytt. Cornet, som gjort sex av 16 mål i år, är iväg på afrikanska. Så en normalt sett svag offensiv (16 gjorda är näst minst antal mål i ligan) är försvagad. Som lag vet vi att Burnley gillar att packa ihop det defensivt och stå lågt. Tror det är precis en sån matchbild som passar ett slitet Arsenal rätt dåligt.

Ser framför mig en matchbild där ett uddlöst Arsenal försöker och försöker, men där utdelningen kan dröja. Möjligt att det kan rinna på om Arsenal får tidig utdelning. Men jag kan se det ticka 0-0 ett tag här och att underspelet är en bra startposition. Skulle det öppna upp sig bör det finnas läge att ta ö2, ö1,75 eller ö1,5 live relativt tidigt.

Tror Arsenal, som faktiskt har en okej defensiv i år har bra chans att hålla nollan. GJort det 5/10 hemma - lagen som gjort mål är Chelsea, Man City, Spurs, Aston Villa och Palace - dvs bättre lag än Burnley.

0-0, 1-0 eller 2-0 tror jag är tänkbara resultat här.

TV: Formstarke Ulriks drag på Stryktipset!




This is the stats tab
This is the post tip