X2 på Chelsea (samma sak som asian +0.5 eller dubbelchans kryss eller bortaseger). Spelet sitter om Chelsea tar poäng. Förlust om Arsenal vinner.

Jag har backat upp Arsenal ett par omgångar i rad, men väljer nu att gå emot laget. Eftersom jag följer laget väldigt nära är det lätt att se ett mönster utifrån de senaste säsongernas resultat: bra mot sämre lag, dåligt mot bättre lag. Även om Chelsea gjorde en svag säsong i fjol och nu har tre raka (ligacup inkluderat, så räknar ordinarie tid) utan seger så räknar jag Contes Chelsea som ett bra lag fortfarande.

Dessutom har Chelsea ett ruskigt mentalt övertag på Arsenal. Brukar inte bry mig nämnvärt om tidigare möten, men när Arsenal och Chelsea möts är det som att det alltid låser sig för Gunners. För 5-6 år sedan var det Drogba som gjorde mål mot Arsenal i varje match, numera är det Diego Costa. Arsenal har inte vunnit mot Chelsea på tio raka ligamatcher.

Tror dessutom det passar Contes Chelsea rätt bra att möta Arsenal, ett lag som alltid vill föra spelet. Får Costa, Hazard m.fl. lite ytor att ställa om på kan de rätt lätt göra kaos med Arsenals backlinje, som sällan agerar klanderfritt.

Skadeläget ser okej ut för båda lagen. I Arsenal saknas Ramsey fortfarande och frågetecken för Giroud.
Chelsea saknar Terry och Zouma.

Tänkbara elvor:

Cech,
Bellerin, Koscielny, Mustafi, Monreal
Cazorla, Couqelin,
Walcott, Özil, Iwobi
Sanchez

Chelsea:

Courtois
Ivanovic, Cahill, Luiz, Azpillicueta,
Kanté
Willian, Matic, Oscar, Hazard
Costa

Räknar med en passande matchbild för Chelsea här. Lär låta Arsenal föra spelet och satsa på omställningar. Kan tänka mig att Kanté äger mittfältet och att Costa petar in en boll efter en kontring. Chelseas senaste ligaresultat (2-2 mot Swansea och 1-2-torsk mot Liverpool) tror jag är olycksfall i arbetet, tror Conte har något bra på g. Fäster mindre vikt vid ligacupen, men insatsen där var okej också, trots en del roterande. Har heller inget europaspel att fokusera på, vilket gör att de kan gå all in varje ligamatch.

Arsenal har under en längre tid haft svårt att besegra riktigt bra lag. Liverpool lekte stundtals med Arsenal i premiären och PSG borde gjort 3-4 mål i Champions League-premiären. I övrigt hat Arsenal inte satts på några större prov. Håller sällan nollan när motståndet är kvalitativt.

Ser god poängchans för Chelsea i det här derbyt, det här Arsenallaget har ännu mycket att bevisa för min del.

This is the stats tab
This is the post tip