Arsenal tar emot Crystal Palace på söndagen.
Mitt speltips: Crystal Palace att göra mål. Lucky Sports . Kolla vilket alternativ av Palace ö0,5 mål eller Arsenal hålla nollan nej som ger högst odds.
Som alternativ finns även det enklare spelet att bägge lagen gör mål till upp mot 2.40-2.45 hos exempelvis LeoVegas , Expekt eller Unibet .

Alla vet om läget i Palace. Fyra raka matcher utan mål, ingen seger 2023, nyss sparkad tränare. Knappt några skott på mål. Oddsmarknaden har tagit höjd för allt det där och vi får väldigt höga odds på att Palace ska göra mål. För mycket enligt mig. Jag tycker det finns några faktorer som talar för Palace:
- Schemat de haft 2023 har varit extremt tufft. Man United x2, Newcastle, Tottenham, Chelsea, Man City och Liverpool. Och av övriga lag är det Brighton och Brentford - två av de bättre lagen utanför big 7 + svåra Aston Villa borta. Fem poäng på 11 matcher är såklart för dåligt, men jag kan inte säga att jag tycker de gått på så många minor där de gjort plattmatcher. Inte varit oddsfavoriter en enda gång av de matcherna.
- Zaha, lagets bäste offensive spelare även om han varit något sämre i år, har gått skadad en större del av 2023 men är tillbaka nu sedan några matcher.
- Prestationen borta mot Brighton senast var bra tycker jag. 1-0-seger för hemmalaget men det är många andra större lag som varit betydligt mer underlägsna än vad Palace var. Olika datakällor säger olika, men xg-matchen var jämn eller vanns av Palace och för den som såg matchen såg att de skapade en hel del.
- Vieira fick till slut gå på fredagen. Svårt att spekulera vilken effekt det kan ge på såhär kort sikt, men borde åtminstone väcka laget och få spelarna att inse allvaret om de nu inte redan var på det klara med det.
- Laget ska inte vara så offensivt svagt som de visat senaste månaderna

Inte optimala Arsenal-förutsättningar

Ställs mot ett Arsenal som fick en europeisk mardrömsmatch i torsdags. Skador, 120 minuter, behövde till slut använda typ hela laget och till sist strafförlust. Kort vila här och vi har inte fått så mycket info av Arteta sedan torsdagsmatchen.
- Men Saliba gick av där och får ses som ett stort frågetecken. Tomiyasu hade varit en tänkbar ersättare i backlinjen, men är med stor sannolikhet också out. Två av de fem första backarna troligen borta. Öppnar för ojämne och låg högstanivå-Rob Holding.
- Ni var Fulham väldigt bleka förra helgen och lyckades inte peta in en boll. Men de lyckades ändå skapa en hel del och hade bland annat någon i virket. Jag har skrivit det förut, ända sedan VM har Arsenals defensiv varit lite mer skakig än innan. Släppte in mål mot Brentford, två mot Bournemouth och Aston Villa etc.

Med allt det här faktorerna i åtanke tycker jag det ska vara rätt okej chans för Palace att peta in en boll. Oddsmässigt så värderades Bournemouth med bättre chans att göra mål på Emirates än Palace gör i skrivande stund. För mig är det skevt, för ingen kan få mig att säga att Bompan är bättre än Palace.

BLGM här kan väljas av den som vill åt något odds, för Arsenal ska såklart ses med bra chans att näta. Jag väljer dock Palace ö0,5.

Speltips: Palace att göra ö0,5 mål alternativt Arsenal att inte hålla nollan.
This is the stats tab
This is the post tip