Arsenal tar emot Everton på onsdagskvällen.
Mitt speltips: Arsenal -1,5. bet365 . Sitter om de vinner med 2+ mål.

Texten skrivs tidigt måndag, så vi får se om det kommer några Calvert-Lewin-nyheter inför matchen. Men med största sannolikhet är han väl out igen med tanke på att det blev noll minuter i helgens viktiga hemmamatch mot Aston Villa. För Evertons del väntar dessutom en riktigt viktig historia kommande helg. Gästar då Nottingham Forest - den matchen är viktigare än den här på Emirates. Nu kommer de såklart inte vaska Arsenalmatchen helt, men om det är någon som har en småskavank eller liknande så lär det knappast tas några risker.

Slog som bekant Arsenal hemma på Goodison för ett par veckor sedan. Men att göra det hemma med allt att vinna i nye managerns första match är något annat än att göra det på Emirates. Har väldigt svårt att göra mål och verkar lita på fasta situationer. Lär inte kunna skaka fram lika många sådana här på Emirates som de gjorde på Goodison. Arsenal släpper till betydligt färre hörnor hemma än borta då de är mycket mer dominanta hemma.

På Emirates är Gunners helt enkelt väldigt bra. Hade ett par lite sämre prestationer runt den uppsnackade Man City-matchen, men tycker det sett bättre ut senaste tre halvlekarna. Andra halvlek mot Aston Villa var extremt dominant och vändningen 1-2 till 4-2 var rättvis även om avgörandet kom sent. Ställdes mot ett Maddison-frånvarande Leicester i helgen och det är tydligt att det är ett annat lag när han inte är med. För Arsenal var bättre. Inte så att de öste på och skapade 100 lägen, men det var total kontroll och försvaret släppte inte till ett läge på hela matchen. Bästa defensiva prestationen på bra länge för ett försvar som slitit lite efter VM. Sen hade Arsenal två (rätt tajt) bortdömda mål, så segern kunde varit klarare.

Positivt var att Partey kunde hoppa in efter att ha varit utanför ett par veckor. Lär väl kanske inte starta, men ett bra alternativ från bänken. Är även lite konkurrens offensivt nu sedan Trossard kommit in och gjort det rätt så bra. Nketiah fick vila initialt senast efter att ha matchats hårt ett tag. Kunde ändå hoppa in, så lär vara rätt okej. Men vi får se om det kommer någon info på Artetas presskonferens inför.

Visst, Arsenal spelar lördag kommande helg medan Everton matchas på söndag. Så en extra vilodag inför vad som komma skall för deras del. Men tror ändå Arsenal är mer all in här än vad Everton är. För Gunners del är det "bara" Bournemouth i helgen, så kan säkert vila någon nyckelspelare där om det skulle behövas. Om de väl tar ledningen bör de tydligt gå för fler mål, vilket de oftast gör hemma nuförtiden. Vill inte åka på samma smäll som mot Brentford för ett par veckor sedan när en 1-0-ledning blev till (rättvist) 1-1 via en sen frispark.

Tror bara det skiljer för mycket mellan lagen här och att ett revanschsuget Arsenal tar en rätt bekväm seger.
2-0 eller 3-1?