Arsenal tar emot Leeds på söndagseftermiddagen.
Mitt speltips: Specialspelet båda lagen gör mål + över 2,5 mål i matchen.
1.83 hos bet365 .

Tycker det är svårt att sia om vilket lag som vinner den här matchen. Arsenal har en rätt knackig tabellrad bakom sig med en seger senaste fem. Men tycker flera av prestationerna (Southampton borta i ligan, första halvlek mot Wolves) varit riktigt bra. Saka, Smith-Rowe, Lacazette och Pepe har stundtals sett bra ut offensivt. Då finns det ändå mer att hämta av Aubameyang och lånet Ödegaard. Anfallsspelet har annars varit torftigt långa stunder under Artetas ledning, men tycker senaste månaden varit bättre glimtvis.

Nu saknas Tierney och Thomas och det är två rätt tunga avbräck både offensivt och defensivt. Men har i övrigt ett okej skadeläge och har haft en matchfri vecka. Det borde gynna Aubameyang, Ödegaard och ett par spelare till som kanske inte varit i toppform.

Ställs nu mot ett Leeds med högst expected goals against i ligan och som är bland de sämsta i klassen vad gäller insläppta mål. Och det är just mot de bättre lagen Leeds släppt in flest mål (håller ändå Arsenal topp 8) och målchanser. Logiskt kanske, men Bielsa spelar som bekant sitt normala spel oavsett vilket lag som står på andra sidan. Det visar sig mot lag som kan spela igenom Leeds press. Saknar också ett par defensiva spelare.

När de här lagen möttes i höstas slutade det 0-0. Pepe blev utvisad för Arsenal och det saboterade matchen en del, då Arsenal fokuserade på att försöka ta med sig poängen hem. Men det var inte alls en klassisk 0-0-match fram till dess, bägge lagen skapade en del - framför allt Leeds. Nykomlingen Leeds har misslyckats att göra mål i blott fyra matcher på hela PL-säsongen och även dem har fått en nyttig matchledig vecka.

Bägge lagen ligger i mitten av tabellen. Framför allt Arsenal siktar absolut uppåt mot Europaplatserna, ska bara vara seger i en sån här hemmamatch. Leeds kommer spela sitt vanliga spel och har en vass offensiv med Bamford, Raphinia med flera - ska ha mycket bra chans att göra mål på Arsenal här.

Jag tror det här blir sevärt och trevligt med mycket bra chans för bägge lagen att näta. Tror knappast vi landar på 1-1 då det inte direkt gynnar något lag. Därför känns det här överspelet klart intressant denna gång.

This is the stats tab
This is the post tip