SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Arsenal tar emot Leicester på söndagskvällen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål.
2.15 hos bet365 .

Som jag varit inne på ett par gånger den här säsongen - Arsenal tar kliv under Arteta. Spanjoren har framför allt fokuserat på att förbättra defensiven, vilket han lyckats bra med. Har bara spelats fyra-fem matcher i PL, men såhär långt är det bara Aston Villa som släppt in färre mål än Arsenal. Då har Gunners ändå varit på Anfield och även haft City på bortaplan. Men offensiven. Den är väldigt bristfällig än så länge om vi ska vara ärliga. Aubameyang sminkar över en del tack vare sin sharpness, men faktum är att Arsenal inte har kreativitet nog att bryta ner lag och skapa målchanser av egen kraft.

- Hemma mot Sheffield United hade laget sex skott på hela matchen. Lägsta siffran de haft mot ett icke topp sex-lag sedan Opta började mäta.
- Hemma mot West Hade Arsenal sju skott på hela matchen. Också en väldigt låg summa.
-Xg-statistiken såhär långt är på mittenlagsnivå. Inte hållbart över tid om ambitionen är att slå sig in i topp fyra igen.

Leicester då?
Mycket svag insats mot Aston Villa senast. Skapade knappt något alls och Vardy saknades rejält. Gjorde en svag match även mot West Ham (0-3) före landslagsuppehållet. I skrivande stund oklart om Vardy kan vara med eller inte här, gissar att han spelar trots att han vilat senaste två matcherna. Men Leicester har inte imponerat på mig hittills. 5-2-matchen borta mot Man City var såklart bra, men känns som ett freakresultat med ett antal straffar. I öppet spel har Leicester inte skapat mycket alls hittills den här säsongen.

Saknar visserligen ett par defensiva pjäser som Soyuncu och Ndidi, men Evans borde kunna styra upp försvarsspelet ändå tillsammans med Fofana. Även ytterbacken Pereira är out sedan tidigare.

Vid en första anblick känns det här nog som en överspelsmatch. Och med tanke på hur många straffar det blivt i Premier League är det lite läskigt med underspel. Men bägge lagen hade Europa League-match i veckan (förvisso roterade elvor til viss del), men ändå inte optimalt uppladdning. Jag ser framför mig en match där Arsenal försöker föra spelet men där de återigen har svårt att skapa målchanser. Spelar Vardy lär det också finnas stor respekt för Leicesters omställningar. Tror underspelet är ett mycket bra spel.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip