Arsenal tar emot Man City på söndagen.
Mitt speltips: Man City asian -1. Spelet innebär att du får pengarna tillbaka om Man City vinner med uddamålet. Förlust på spelet om Arsenal tar poäng. Vinst om Man City vinner med 2+ mål.
1.85 hos Betsafe & Nordicbet mm.

Arsenal spelade en rätt så tuff Europa League-match "borta" mot Benfica i Rom på torsdagen. Ställde upp med i stort sett bästa möjliga tillgängliga lag där. Matchen var slut sent på torsdagskvällen och Arsenal var troligen inte tillbaka i London förrän mitt på dagen på fredagen. Arteta måste därmed välja om han ska spela bästa möjliga lag igen eller om han ska rotera. Arsenal har en trupp som är rätt så jämnbra på många positioner, så ett roterat lag är ingen jätteförsvagning. Men såklart inte positivt. Tierney fanns med i truppen i torsdags efter sin skadefrånvaro men Partey är out igen.

Här har Man City en fördel då de spelade borta mot Everton på onsdagen och därmed har en extradags vila och slipper resa. Evertonmatchen blev en relativt lätt resa för City som nu har 17 raka segrar i alla tävlingar. Positivt att KDB gjorde comeback efter skada och att Aguero fanns med som ett bänkalternativ. Med sin breda trupp har de fyra-fem spelare som kan starta här utan att det gör så stor skillnad. Har visserligen CL i veckan, men det är "bara" Gladbach, dessutom på neutral plan. Arsenalmatchen är ett ypperligt läge att koppla ett ännu tydligare grepp om ligan - kan bli viktigt inför CL-våren att kunna rotera i ligan.

Arsenal har tagit kliv under Arteta och har väl sett rätt bra ut stora delar av 2021. Men det är fortfarande inte ett topp sex-lag i min bok, det finns mycket att jobba med fortfarande. Man City har ett magiskt flyt för dagen och är en klass bättre, tror de har toppchans att vinna. Skulle det stanna på bara uddamålsseger blir det pengarna tillbaka, vilket känns som en bra livrem.

0-2/1-3?

This is the stats tab
This is the post tip