Nyårsdagen bjuder på en het kvällsmatch i Premier League, Arsenal-Man United.
Mitt speltips: Man United vinner, med insatsen tillbaka på kryss.
Odds 1.90 hos bet365 .

Sedan Arteta utsågs till head coach i Arsenal har laget spelat:
1-1 mot Bournemouth.
Förlorat med 2-1 mot Chelsea.

Visst finns det vissa positiva aspekter att ta med sig, det har sett pyttelite bättre ut än under Emery/Ljungberg. Men det har absolut inte varit någon total uppryckning för Arsenals del. Att många tar insatserna under Arteta som ett steg framåt säger nog mer om hur katastrofalt det såg ut innan dess. Dessutom mycket tungt att åka på en sen vändning mot Chelsea efter ett par individuella misstag. Tycker inte Arsenal förtjänade att vinna där, men hade de orkat hålla ut hade det inneburit en enorm boost inför fortsättningen. Nu blev det ett slag i ansiktet i stället.

Bara två dagars vila inför den här uppgiften. Extra tungt då Arsenal dras med stora skadeproblem för dagen, vilket innebär att ett reservbetonat lag får gå runt på få spelare.
Sokratis, Tierney, Kolasinac, Bellerin, Holding är med stor sannolikhet out igen, vilket gör att en redan skakig defensiv får lita på spelare som Mustafi, Saka och Maitland-Niles.
Xhaka var "sjuk" senast och det går kraftiga flyttrykten runt honom. Torreira och Guendouzi iså fall enda okej mittfältsalternativen.
Martinelli är en av få positiva överraskningar de senaste fem Arsenalåren, men även han dras med skada. Det gör att ur-form Lacazette lär få spela igen och peta ut bäste vapnet-Aubameyang till vänster, där han är mindre farlig.
Bakom dessa lär Özil få spela igen, tysken har som bekant inte varit riktigt bra sedan Wenger-tiden.

Den här truppen behöver två-tre fönster för att vara ett lag som konkurrerar om topp fyra-platser igen. Med massa skador och en dag mindre vila blir det mycket tufft även om någon/några spelare som missade förra matchen återkommer.

Tycker Man United känns på gång. 4-1-1 senaste sex i PL, där enda plumpen är bortaförlusten mot Watford (2-0). Ingen katastrof i sig då de känns lite på gång nu. Avfärdat Burnley och Newcastle rätt så enkelt senaste matcherna Rashford och Martial går riktigt bra för dagen och trivs tillsammans med James bra i matcher United slipper föra spelet i. Är riktigt vassa när det finns fina kontringsytor - det kommer det garanterat göra här.

För dagen är det svårt att se Arsenal vinna fotbollsmatcher. Defensiven är svag och offensivt hänger det mesta på Aubameyang, som tvingats ut på en kant. Senast jobbade an kortlinje till kortlinje då han tog ett stort defensivt ansvar. På vissa sätt bra, men det var tydligt att han inte orkade fylla på och vara skarp i offensiv tredjedel. Pengarna tillbaka på kryss borde räcka långt här, kan se United kontra hem en tung trea.

Speltips: Manchester United med asian handicap 0 - odds 1.90 bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip