Bara att ställa klockan och ta sig upp på Nyårsdagen, för 13:30 tar Arsenal emot Man city.
Mitt speltips: Asian -1 på bortalaget Man City. Spelet sitter om Peps mannar vinner med två mål. Push och pengarna tillbaka på uddamålsseger. Förlust på spelet om Arsenal tar poäng. Lucky Sports .

Alla vet såklart att i dessa covidtider kan förutsättningarna ändras med kort varsel. Men utifrån vad vi vet i skrivande stund, torsdag förmiddag, känns asian -1 bra.

För Man City är grymt bra just nu. Vunnit tio raka PL-matcher, sex av dessa med två eller fler mål. Med sin breda trupp är de väldigt väl lämpade för det här tajta spelschemat. Mot Brentford senast satt spelare som Gundogan, Mahrez, Sterling och Zinchenko på bänken. Bör kunna rotera in ett par spelare för fräschetens skull utan att kvalitén blir alltför lidande. Medan Arsenal fick spelledigt har Man City bara två vilodagar, men de bör som sagt kunna hantera det.

Brukar inte bry mig så mycket om tidigare möten, men i det här fallet känns det som att Man City har ett mentalt övertag gentemot Arsenal. Vunnit 11 av de senaste 12 inbördes mötena. Ofta har det blivit storsegrar och när det inte varit klara vinster har det varit 1-0 med full kontroll.

Även Arsenal är i bra form. Fem raka segrar där det östs in mål. Efter ett par svåra säsonger vädrar Arsenalfansen morgonluft och i sociala medier snurrar diverse sammanställningar som syftar till att bevisa att Arsenal minnsann är ett topplag igen. Tabell för kalenderåret 2021, hemmaspel etc. Och visst, Arsenal ÄR på rätt väg. Det FINNS mycket att vara glad för. Unga spelare, värvningar som hittat rätt med mera. Men om vi zoomar ut lite så kan vi konstatera att det Arsenal framför allt gjort bra är att de vunnit alla matcher de ska vinna. Bottenlagen har betats av, liksom hemmamatcher mot topp fyra-konkurrenter (West Ham och Spurs). Men i matcherna mot de verkliga topplagen har de inte räckt till. Mot Man City och Chelsea inledningsvis den här säsongen exempelvis. 0-7 totalt i de två matcherna. I många delar är Arsenal ett nytt lag jämfört med då. Men även på Anfield (0-4-förlust) räckte Arsenal inte till, trots att det i många delar var det här laget som imponerat nu senaste tiden. Så fram till att Arsenal faktiskt stått upp mot ett av de bästa lagen i ligan väntar jag med att ropa ut dem till ett topplag.

För mig är Man City bara för bra just nu. Känslan är att det ändå finns mer att hämta från vissa spelare i truppen fortfarande. Svårt att se laget förlora någon match just nu och jag tror de har bra chans att vinna på Emirates. Och om de bara tar ledningen så bör det vara bra chans att de vinner med mer än ett mål också.

Speltips: Asian -1 på bortalaget Man City.

TV: 16 miljoner extra på Stryktipset!




This is the stats tab
This is the post tip