Arsenal tar emot Newcastle United på hemmagräs under lördagen och här är min teori att chanserna för en målglad match ska vara goda!

Arsenal är just nu tabellfemma på 20 poäng efter tolv matcher. West Ham som är på placeringen ovanför har tre poäng mer på kontot och tittar hemmalaget nedåt i tabellen så är det bara en pinne som skiljer dem från den sjätteplats som Wolves just nu besitter. Förra omgången åkte hemmalaget på en rejäl smäll då Liverpool på bortaplan blev en övermäktig uppgift. Arsenal förlorade på Anfield med 4-0 och det innebar att vinstsviten på fyra raka trepoängare sprack.

Newcastle är tabelljumbo och detta med en poängskörd på sex pinnar efter tolv framträdanden. Bortalaget för dagen har en målskillnad på 15-27 och för deras del har över 2,5 mål letat sig in i totalt sju av tolv framträdanden. Ser vi till hur det sett ut på resande fot i närtid så har Newcastle två raka 1-1-matcher då de först spelade 1-1 mot Crystal Palace borta och i bortamatchen därpå fick de samma resultat mot Brighton.

SPELTIPS
Över 2,5 mål till 1.62 hos Bethard .

Senast Arsenal tog emot Newcastle på hemmaplan vann hemmalaget med 3-0.
Vad blir det denna gång?
3-1, tror jag.

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip