Arsenal tar emot Olympiacos i EL-returen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.

Första matchen slutade 3-1 till Gunners, som med andra ord ligger bra till för att ta sig vidare. Var väl egentligen inte så mycket snack om saken, Arsenal var klart bättre och vann rättvist. Bjöd grekerna på målet och en annan bra målchans, i övrigt var det engelsk dominans med 59% boll och 18 avslut.

Lite lurig match väntar, med ett Arsenal som inte riktigt behöver vinna. Som jag varit inne på flera gånger senaste veckan - för dagen tycker jag Arsenal är den bästa versionen de varit under Artetas ledning. Har inte alltid fått med sig resultaten i matcherna, men spelmässigt tycker jag det ser bra ut. I början av Artetas tid hade Arsenal svårt att skapa något, men numera spelar de en rätt så underhållande fotboll med spelare som Ödegaard, Smith-Rowe och Saka som rörliga offensiva pjäser. Hade de behövt vinna hade jag nog spelat något minushcp på Gunners, men nu kan de spela på resultat. Bör dock bli en rätt stark elva med bland annat Aubameyang (bänkad pga disciplinära skäl senast), relativt formstarke Pepe och Smith-Rowe som tänkbara startspelare. Europa League är det absolut viktigaste Arsenal har att spela om den här säsongen, så lär bli ett rätt så ordinarie lag.

Dock släppt in mål i 12 av de senaste 13 tävlingsmatcherna, så defensiven är kanske inte helt på plats.

Grekerna var som sagt numret för litet senast. Lyckades trots det göra mål i matchen och här måste de ju gå för det. Med tanke på bortamålsregeln (Arsenal har 3-1 att gå på) så gör ett baklängesmål inte så mycket, de måste fortfarande göra tre baljor själva för att det ska leva. Så tror inte att de får total energipunktering om Arsenal gör 1-0. Öser in mål i ligaspelet och gjorde fem mål över två matcher mot PSV i förra rundan. Så helt ofarliga är de inte.

Är Arsenal fullt påkopplade tror jag de kan vinna med två mål här. Men är lite osäker på om de kommer blåsa på för fullt med tanke på utgångsläget. Tror dock Olympiacos kommer kunna få ett par chanser och att de har rätt bra chans att näta till slut. Håller det väldigt troligt att Arsenal själva nätar, därför känns det här spelet bra.

This is the stats tab
This is the post tip