Arsenal -0.75 hemma mot Southampton. Spelet finns under asian-filken och innebär halvvinst vid uddamålsseger. Hel vinst vid tvåmålsseger, förlust om Southampton tar poäng.

Tycker det här luktar stabil hemmaseger för mitt gamla Arsenal här. Efter den katastrofala premiären mot Liverpool (torsk 4-3) spelade laget bättre mot Leicester borta (0-0) och ytterligare lite bättre mot Watford borta (3-1-seger). Det var före landslagsuppehållet, så det går knappast att referera till de matcherna som något slags formbevis, men tycker personligen att det var tydligt att laget gick i rätt riktning efter kaosperioden runt Liverpoolmatchen. Inte minst ser truppläget lite bättre och nu har man fått in Mustafi och Lucas Perez också.

Tänkbar Arsenalelva:

Cech
Bellerin, Koscielny, Holding, Monreal
Xhaka, Couqelin
Chamberlain, Özil, Sanchez
Giroud

I vanlig ordning har Arsenal haft ett gäng spelare i väg på landslagsuppdra. Även om det inte är optimalt att spelare som Giroud, Koscielny och Sanchez matchades på tisdagen så är de rätt vana vid ett tajt spelschema.

Även Southampton hade ett par spelare i väg (Tadic, van Dijk och Long exempelvis), så det jämnar ut den aspekten något. Kan väl annars säga att jag inte är så imponerad av den här Southampton-upplagan hittills. Har ett par säsonger i rad blivit av med mängder av kvalitetsspelare (+ managers) och just för tillfället känns det väl som att det är i år det känns och märks på allvar. Blott två poäng på de inledande tre matcherna (då två av dessa tre varit hemmamatcher mot Watford och Sunderland) är knapert.

Arsenal kändes på gång före uppehållet, inte minst eftersom samtliga spelare som gick långt i EM kom tillbaka. Fem tappade poäng gör dock att bara segrar räknas. Fortfarande ett par skador i truppen, men det finns en så pass stor bredd så det ska klaras av.

Southampton vägde väldigt lätt borta mot United för ett par veckor sedan och min känsla är att man gör det på nytt här.

2-0?

This is the stats tab
This is the post tip