Tar Arsenal asian -1 mot Southampton.
Pengarna tillbaka på uddamålsseger. Vinst på tvåmålsseger eller mer.

Arsenal fick en relativt lugn resa mot Bate i torsdags (3-0). Släppte trots det skrala motståndet ändå till en jättechans där bollen rensades från mållinjen. Försvaret är fortsatt uselt och det faktum att laget endast lyckats hålla fyra nollor på hela säsongen säger mycket. Positivt dock att:
- Özil äntligen användes.
- Lacazette var avstängd och fick vila.

Ramsey fanns med på bänken hela den matchen och sedan några veckor är Mkhitaryan tillbaka efter skada. Det gör att de offensiva alternativen är fler än tidigare - nödvändigt med tanke på att Arsenal ofta behöver fler än två mål för att vinna. Jag har gått emot Arsenal ett stort antal gånger den här säsongen dels här och dels privat. Detta då jag tycker spelet många gånger sett ofantligt torftigt ut och att de underliggande siffrorna säger att de fått bättre utdelning än de förtjänat. Nu ska jag inte säga att de har vänt efter 3-0 mot Bate Borisov, men det finns ett par positiva faktorer att ta med sig från den matchen som sagt. Dessutom är det enda matchen laget spelat senaste tio dagarna då det blivit tidigt uttåg ur FA-cupen.
Arsenal har vunnit 10/13 på Emirates den här säsongen (förlust mot City och två kryss mot Liverpool/Wolves). 32 av 50 poäng har spelats in hemma.

Tänkbart lag:
Leno,
Maitland-Niles, Mustafi, Sokratis, Kolasinac
Torreira, Xhaka, Guendouzi,
Özil
Lacazette, Aubameyang

Southampton har en blytung sexpoängsmatch mot Fulham på onsdag. Ligger nu på 18:e plats och det är en match som bara måste vinnas. Kanske finns det viss hänsyn till den matchen redan nu när det gäller vissa avvägningar hos Hasenhüttl. Dras dessutom med en del skador alltjämt:
Ings (bäste målskytten i år) och Lemina är out fortfarande. Minns att jag rekommenderade spel på Southampton 1X när de här lagen möttes tidigare i år, just med tanke på Ings som då ställdes mot Arsenalförsvaret när det var som mest decimerat. Han gjorde då två mål och Austin det tredje, om jag inte missminner mig kom samtliga på nick mot ett virrigare än vanligt-Arsenalförsvar. Utan det hotet känns Southampton inte lika farligt. Kommer också från en rätt svag match hemma mot Cardiff (1-2-förlust).

Mccarthy
Bednarek, Yoshida, Vestergaard
Valery, Ward-Prowse, Romeu, Höjbjerg, Bertrand
Armstrong
Redmond

Arsenal stod i ca 1.22 för rak seger mot Cardiff, 1.38 mot Fulham, 1.21 mot Burnley - lag som ligger nära Southampton i tabellen med en fjärdedel kvar av säsongen. Varje match har unika förutsättningar, men att Arsenal idag är upptryckta till 1.50 för rak seger känns aningen högt. Pengarna tillbaka på uddamålsseger känns som en bra livlina.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip