Arsenal tar emot Watford på söndagen.
Mitt speltips: Watford att ha över 3,5 hörnor i matchen. bet365 .

Efter en bedrövlig inledning har Arsenal radat upp obesegrade matcher. Inte alltid topprestationer, men ett klart lyft jämfört med inledningen. Formationsbytet till 4-4-2 har blivit ett bra lyft, framför allt har Lacazette fungerat bra i anfallsspelet som en slags länkspelare och target. Men tycker fortfarande inte att Arsenal uppträder som ett topplag som kontrollerar en sån här hemmamatch från start till mål.
- 36% boll mot Leicester senast. Försvarade visserligen en ledning en stor del av matchen, men föll väl lågt i andra halvlek.
- 54% boll hemma mot väldigt svaga Aston Villa. Samma mot Palace som förvisso är bra i år, men då jagade Arsenal ledning en stor del av andra halvlek.
- 42% boll mot Brightpn.

Undre halvan för bollinnehavssnitt per match.
Ligger även på undre halvan för antal skott emot + antal blockade skott emot per 90 minuter. Som en rätt logiskt följd av det ligger de även långt ner vad gäller expected goals against.
Ingen tillfällighet att topplagen poängmässigt har bäst statistik gällande detta.
Med den här statistiken vill jag göra en poäng av att jag tror Watford kommer ha en del att säga till om i matchen. De kommer ha boll, komma till avslut och hitta en del anfall. Sånt som brukar leda till hörnor.

Arsenal har släppt till fyra eller fler hörnor i 8/10 ligamatcher, inklusive hemma mot usla Norwich.
Watford har haft fyra eller fler hörnor i 5/10 ligamatcher. Klarat det i bägge sina två senaste matcher, vilket väl är det närmsta vi kommer någon form av hur spelar laget under Ranieri-indikation.

Visst är Watford nog ett av seriens sämsta lag. Men över dubbelt på att de skrapar ihop fyra hörnor över 90 minuter känns bra. Mardröm såklart om de skulle ta ledningen tidigt och falla hem och bevaka. Men Arsenal är rättmätiga favoriter och det troliga är väl att Watford vid något tillfälle kommer ligga under målmässigt. Då har vi sett att Arsenal har en tendens att falla hem och ge initiativet till motståndarna, får vi en sån matchbild ska Watford ha superchans på minst fyra hörnor.

Speltips: Watford över 3,5 hörnor.

This is the stats tab
This is the post tip