Aston Villa inleder sin ligasäsong under måndagskvällen med att möta Sheffield United hemma på Villa Park. Spelar Watkins att bli målskytt. Odds 3,25 hos Nordicbet & Betsafe .

Som de flesta vet hängde Villa kvar med ett nödrop förra säsongen och lagets stora problem var målskyttet. Gjorde bara 41 mål på 38 matcher. Gör man inte mål vinner man inga matcher, det är enkel matematik. Till denna säsong har man därför inhandlat Ollie Watkins från Brentford. Förra säsongen dundrade han in hela 26 baljor för The Bees (i Championship) och var huvudorsaken att Brentford så när tog steget upp i Premier League. Är mycket nöjd när han nu återförenas med Dean Smith som han tidigare haft som tränare. Starten på Villa-karriären har varit bra. Avgjorde träningsmatchen mot Manchester United med matchens enda mål. Följde sedan upp det med mål mot Burton i EFL-cup och ska nu försöka hålla (mål)ångan uppe även i ligan.

Konkurrensen på forwardssidan i Villa är inte mördande. Mbwana Samata har inte glänst sedan flytten från Genk. Endast två ynka mål förra säsongen på 16 matcher. Egna talangen Keinan Davis har brottats med skador och dåligt självförtroende under flera säsonger och skulle nog må bäst av att bli utlånad till en lite mindre klubb där han kan hitta rätt. På tal om skador så hann inte dyrköpte Wesley (Club Brygge) finna sig till rätta innan åkte på en allvarlig knäskada som han fortfarande inte är kvitt. Inhandlade i veckan Bertrand Traore från Lyon men att han ska gå direkt in i startelvan och peta Watkins känns föga troligt.

Det finns flera fina passningsfötter i Villa som tex Jack Grealish, Jota, Conor Hourihane och John McGinn. Problemet under förra säsongen var att det inte fanns någon som kunde utnyttja och ta till vara på passningarna. Det problemet hoppas man vara löst i och med Watkins intåg i laget.

Sheffield United har inlett säsongen med 0-2 Wolverhampton i ligan och 1-2 efter straffar i EFL-cup mot Burnley. Cupmatchen ska vi inte lägga så stor vikt vid då man mönstrade b-laget. Då mer intressant att kika på Wolves-matchen där försvaret inte såg superbra ut vid målen. The Blades har till denna säsong tappat duktige målvakten Dean Henderson som är tillbaka i ägarklubben Manchester United. Ersättaren hämtades från degraderade Bournemouth och lyssnar till Aaron Ramsdale. En ung lovande keeper som väl inte var huvudorsaken till att Bournemouth ramlade ur högsta ligan men likväl så ramlade det in en hel del mål bakom den engelske u-21 landslagsmålisen. Här får han gärna göra en bra match så länge han inte tar alla bollar från Watkins.

Fem snabba som talar för Watkins som målskytt.

- 26 mål för Brentford förra säsongen.
- Bra med fötterna och skallen samt ofta på rätt ställe när det vankas mål.
- Kommit bra in i sin nya klubb och behöver ingen anpassningstid till England.
- Kan mycket väl ta en eventuell straff för att få fart på målskyttet i ligan.
- Redan satt två mål och börjat betala av övergångssumman (£28,000,000)

Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip