Mittenlaget Bologna, i den italienska Serie A, blev totalt överkörda i sin senaste match i Milano mot AC Milan. De fick ingenting att stämma och Milan kunde göra lite vad de ville. Med fyra omgångar kvar av Serie A har Bologna ingenting att kämpa för, eftersom de är för långt ifrån Europa platserna och har säkrat ligaspelet nästa säsong sedan länge. Atalanta har säkrat spel i Champions League men vill mer än gärna ta sig förbi Inter i tabellen och avsluta den fantastiska säsongen på en andra plats.

För att lyckas utmana Inter om en andra plats i tabellen, bakom Juventus som är en bit ifrån, krävs det givetvis en seger i de kvarstående matcherna. Jag tvivlar inte ett dugg på att en storseger kommer dessutom mot Bologna, med tanke på dels vad Atalanta har visat upp på hemmaplan och dels Bolognas senaste insats. Hemmastatistiken för Atalanta är makalös med femtio mål på sjutton matcher. Snittet ligger alltså på nästan tre gjorda mål per hemmamatch, så Bologna riskerar att bli överkörda igen.

I Bolognas senaste match fick Milan göra vad de ville med bollen. För det mesta verkade det som att Bologna spelarna inte brydde sig så mycket. Förlustsiffrorna skrevs till 1 - 5, men det kunde ha blivit betydligt värre, i mitt tycke. Bologna lät Milan avfyra tretton skott på mål och sju mål utanför ramen. Bologna spelade alldeles för snällt och drog på sig bara ett gult kort, i en match där de hade behövt kriga desto mer. Jag räknar med en liknande scenario i Bergamo och att Atalanta vinner stort, igen.

Atalanta har fem raka segrar på hemmaplan, där samtliga har kommit med fler än ett måls marginal - utom 3 - 2 vinsten mot dåvarande tabelltvåan Lazio. I den senaste matchen blev det hela 6 - 2 för Atalanta mot Brescia. Chansen är enorm att Atalanta fortsätter att imponera och att de återigen vinner med fler än ett måls marginal (ex: 2 - 0, 3 - 0, 3 - 1, etc) eftersom Bologna knappast är tillräckligt bra för att kunna hindra dem i dagsläget. Så jag spelar på att Atalanta täcker handikapp linan.

Atalanta har hela truppen tillgänglig.
Bologna har ytterbacken Dijks (12/0) avstängd och skador stör mittbacken Bani (27/4) och innermitten Schouten (17/0).

Speltips Atalanta - Bologna:
1 asian hcp -1,5 (samma som Atalanta -1,5 mål) - odds 1.81 hos Casumo , Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Atalanta:
Pierluigi Gollini, Berat Djimsiti, Jose Luis Palomino, Rafael Toloi, Robin Gosens, Remo Freuler, Mario Pasalic, Marten de Roon, Alejandro Gomez, Duvan Zapata & Timothy Castagne.

Bekräftad startelva - Bologna:
Lukasz Skorupski, Gary Medel, Stefano Denswil, Danilo, Takehiro Tomiyasu, Mattias Svanberg, Roberto Soriano, Ladislav Krejci, Andreas Skov Olsen, Musa Barrow & Rodrigo Palacio.
---

This is the stats tab
This is the post tip