I returmötet i semifinalen av den italienska cupen tar Atalanta emot Napoli på Atleti Azzurri d'Italia. I den italienska Serie A har både Atalanta och Napoli 37 poäng och är med i kampen om Champions League platserna. Det första mötet i cupen slutade mållöst - men kunde lika gärna ha slutat 3 - 3, i mitt tycke. Bolltempot var högt och givna mållägen missades. Atalanta skapade fler farligheter då och bör ha en enorm fördel i returmötet eftersom de har allting i sina egna händer, på sin hemmaplan.

Att vinna den italienska cupen är förmodligen Atalantas största chans till en titel denna säsong. Laget har också storsatsat på turneringen. Inför denna match valde tränaren Gasperini att vila några spelare i den senaste ligamatchen mot Torino, säkert också för att rotera lite i truppen mot enklare motstånd. Dessvärre underskattade Atalanta sitt motstånd och tappade en 3 - 0 ledning till 3 - 3. Samma misstag får bara inte ske igen. Atalanta fortsätter att ösa in mål och ska göra så även mot Napoli hemma.

Jag gick helt emot Napoli i deras senaste ligamatch och rekade en rak Genoa säker till 5.50 i odds. Genoa vann med 2 - 1 och Napoli har fått utstå ännu mer kritik - som om det inte vore illa nog i klubben. Napoli är fortsatt starka och parkerar på en sjätte plats i Serie A tabellen. Dock har säsongen varit lite ojämn, till och från, där de har sju ligaförluster på 20 ligaomgångar. De senaste tre förlusterna har kommit mot Spezia, Verona och Genoa, så det är inte fallet att Napoli förlorar bara mot storlagen.

Dessutom blåser det fortsatt kalla vindar inom klubben där det pågår bråk mellan tränaren Gennaro Gattuso och styrelsen, där Gennaro Gattuso har fått utstå hård kritik i media och styrelsen inte har skött det hela helt korrekt, enligt Gennaro Gattuso.

Napoli har haft ett tufft schema, där de har spelat en massa matcher i ligan och den italienska cupen. Efter denna semifinal mot Atalanta väntar Juventus och sedan är det dags för Europa League. Så det är ett fortsatt hektiskt schema för Napoli som också dras med avbräck i offensiven på Arkadiusz Milik och Dries Mertens, samt försvararna Faouzi Ghoulam, Kalidou Koulibaly och Konstantinos Manolas. I Atalanta saknas bara holländaren Hans Hateboer, men där finns det goda ersättare. Då Atalanta har roterat i ligan senast kommer de pigga och fräscha till detta returmöte, där de möter ett slitet, kritiserat och skadeskjutet lag i Napoli. Jag räknar med att Atalanta tar sig till finalen i cupen redan efter fulltid.

Speltips Atalanta - Napoli:
1 - odds 1.85 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Atalanta:
Pierluigi Gollini, Rafael Toloi, Jose Luis Palomino, Berat Djimsiti, Robin Gosens, Marten de Roon, Boško Šutalo, Remo Freuler, Luis Muriel, Matteo Pessina & Duvan Zapata.

Bekräftad startelva - Napoli:
David Ospina, Giovanni Di Lorenzo, Amir Rrahmani, Nikola Maksimović, Elseid Hysaj, Eljif Elmas, Tiémoué Bakayoko, Piotr Zielinski, Lorenzo Insigne, Victor Osimhen & Hirving Lozano.
---

This is the stats tab
This is the post tip