Atalanta:

Seriefinal i Serie A där tabelltvåan Atalanta välkomnar serieledande Napoli till Bergamo. Atalanta har tappat lite mark och har nu fem poäng upp till Napoli efter att man åkte på första nederlaget i ligan när man föll med 0-2 hemma mot Lazio. Atalanta studsade dock tillbaka till vinnarspåret genom att bortabesegra Empoli förra helgen.

Jag imponeras alltid av det arbete som Atalanta gör att år efter under Gian Piero Gasperini, trots mindre resurser än konkurrenterna. Det är en stor tränargärning och en välmående klubb, som har en osviklig förmåga att både identifiera och förädla talang. Den här säsongen ser vi exempelvis Ademola Lookman, som verkligen funnit sig till rätta i La Deas tröja, och toppar den interna skytteligan.

Atalanta är annars inte det starkaste hemmalaget, årets hittills enda nederlag kom på hemmaplan och i fjol återfanns Atalanta först på 14:e plats i hemmatabellen, med blott resultatraden 4-8-7 och ett totalt målsnitt på 3,16 mål per match. Den här säsongen har defensiven sett bättre ut – inget lag har släppt in färre mål än Atalantas åtta, men det kommer bli en tuff utmaning att stoppa Napolis offensiv.

Marten de Roon och Davide Zappacosta återfinns alltjämt på skadelistan och även Luis Muriel, som precis kommit tillbaka från avstängning, har adderats till listan över frånvarande spelare.

Preliminär startelva: Musso; Toloi, Demiral, Scalvini; Hateboer, Pasalic, Ederson, Koopmeiners, Maehle; Lookman, Zapata

Napoli:

Åkte på säsongens första förlust när man föll borta på Anfield efter att Liverpool gjort två sena mål. Det var annars ingen insats som borde oroa Luciano Spalletti då Napoli stod upp mycket bra, trots att Spalletti vilade några spelare, och spelmässigt förtjänade att få något med sig från matchen mot ett väl försvarande Liverpool. Leo Östigård hade en boll i nät som dömdes bort för en marginell offside,

Napoli har annars varit det laget som imponerat allra mest på mig under hösten och Partenopei toppar välförtjänat Serie A där förlustkolumnen alltjämt gapar tomt och där målskillnaden tillskrivs 30-9 efter 12 matcher.

Endast Amir Rrahmani återfinns på skadelistan och det blir intressant att se vem Spalletti väljer bredvid självskrivne Kim Min-jae – som imponerat oerhört sedan flytten till Neapel i somras. Östigård startade mot Liverpool och gjorde det bra, bortsett från några felkalibrerade spelvändningar, samtidigt som Juan Jesus fick inleda på bänken. Piotr Zielinski vilades och den polske spelfördelaren lär komma in centralt på mittfältet i stället för Tanguy Ndombélé. Hirving Lozano kan ersätta Matteo Politano till höger i anfallstrion, där Spalletti har mängder med alternativ, men formstarka Kvicha Kvaratskhelia och Victor Osimhen lär starta i en så viktig match.

Preliminär startelva: Meret; Rui, Kim, Jesus, Di Lorenzo; Zielinski, Lobotka, Anguissa; Kvaratskhelia, Osimhen, Lozano

Speltips: Oj, vilket intressant toppmöte det här blir. Napoli är oddsmässig favorit (2,14) och det är svårt att tala emot med tanke på hur Spallettis mannar presterat den här säsongen. Det här brukar vara ett målrikt möte där de fyra senaste mötena, och fem av de sex senaste, gått över 2.5-målslinan. Atalantas försvar har imponerat den här säsongen, men kapitulerade två gånger om hemma mot ett Lazio utan skyttekungen Ciro Immobile, och jag tror La Deas defensiv får slita för att hålla koll på Napolis framstormande offensiv som alltså redan producerat 30 mål på 12 matcher i ligaspelet – och 20 på 6 matcher i en tuff Champions League-grupp. Samtidigt finns defensiva svagheter hos Napoli som Atalanta kan utnyttja och Spallettis mannar har bara hållit nollan i en av de fyra senaste bortamatcherna. Över 2.5 mål finns till 1,72 hos Pinnacle . Kombon Båda lagen gör mål & över 2.5 mål finns till 2,02.

This is the stats tab
This is the post tip