Atalanta slåss för att säkra CL och Samp för kontraktet.

Senaste möten
Sampdoria - Atalanta 0-0

Sampdoria - Atalanta 1-2
Atalanta - Sampdoria 0-1

Serie A
4. Atalanta 30 19 6 5 83:39 63
14. Sampdoria 30 9 5 16 36:51 32

Atalanta hemma
15 9 2 4 42:22 29

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Cagliari - Atalanta 0-1

Sampdoria borta
14 4 1 9 16:27 13

Formen
F, F, F, V, V

Senaste match
Sampdoria - SPAL 3-0

Det går fort i hockey. Sampdoria låg illa till bara för någon vecka sedan men efter två raka segrar så har laget seglat upp på 14:e plats och är nu på sju poängs betryggande avstånd från Lecce, som är trea från slutet under strecket. Med åtta omgångar kvar att spela så känns det som att Samp kommer klara detta. Man slog just Lecce med 2-1 på bortaplan, en riktig sexpoängsmatch, följt av 3-0 hemma mot SPAL nu senast. Med det tycker jag att Samp visar att de hör hemma i Serie A. Gott skadeläge till onsdagens match. Inga konstigheter där.
Atalanta är i sin tur i ruskig form. Idel segrar sen uppehållet tog slut. Sassuolo, Lazio, Udinese, Napoli och senast Cagliari (1-0) är lagen som fått ge vika. Senaste torsken får vi backa långt för att hitta. 1-2 hemma mot SPAL den 20 januari. Atalanta ser nästan ostoppbara ut just nu. Särskilt mot lag på mellan- och lägre nivå. Jag såg matchen mot Lazio där man vann helt rättvist, trots underläge med 0-2. Det säger en del om kraften i laget.
Gott skadeläge även i Atalanta så inget att skylla på där. Atalanta är mer eller mindre klart för CL och nu handlar det om att bara fortsätta på inslagen väg för att nå upp till Lazio på andraplatsen, en ytterst välmeriterande position att sluta på för en klubb som Atalanta.

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Atalanta (3-4-1-2) Gollini - Sutalo, Caldara, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens - Malinovskyi - Gomez, Zapata

Saknar: Palomino
Osäkra: -

Samp (4-4-2) Audero - De Paoli, Yoshida, Colley, Murru - Leris, Thorsby, Bertolacci, Linetty - La Gumina, Bonazzoli

Saknar: Tonelli
Osäkra: -

SPELTIPS
Jag spelar Atalanta asian hcp -1,5 till 1.97 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip