På San Mames tar Athletic Bilbao emot Alaves i en match där hemmalaget är favoriter till cirka 1,50 i odds. Båda lagen är delaktiga i kampen om en Europa League plats, eftersom Bilbao är sjua och Alaves på plats åtta i tabellen. Bilbao är i vanlig ordning extremt hemmastarka, även om laget har släppt in en del mål på sistone. I den senaste matchen såg det bra ut i Bilbaos defensiv, samt att Alaves var uddlösa i sin senaste match, så det ska mycket till för att vi ska få se båda lag spotta in mål.

Gaizka Garitano överraskade oss alla i den senaste matchen borta mot Leganes, när hans Bilbao visade att de var komfortabla med att spela med en trebackslinje bestående av mittbackar. Det var första gången denna säsong som en trebackslinje provades och resultatet blev genast en stor succé. Däremot fick mittbackarna assistans av kantspelarna och två defensiva mittfältare, så det var svårt att göra mål på Bilbao. Laget försvarade sig med alla elva spelare på hörnor och fasta situationer.

Aduriz var tillbaka i startelvan på topp men kom aldrig in i matchen. Det var flera dåliga bollmottagningar där Leganes försvararna lätt kunde erövra bollen från honom. Youssef En-Nesyri nickade in ett självmål, som blev matchens enda mål i 1 - 0 segern till Bilbao, som i övrigt inte skapade så mycket framåt heller. Det såg blekt ut när Bilbao fick styra och ställa och inte alls farligt. Så jag ser det inte som en omöjlighet heller att Bilbao kan misslyckas med att göra mål i kommande match.

Abelardo ställde upp med en 5-4-1 formation för Alaves senast mot Barcelona. Försvaret gjorde ett bra jobb, även om det blev en 0 - 2 förlust, där ett av målen kom på straff. Offensiven, dock, lämnade mycket i övrigt att önska. Det blev endast två skott på mål, som Ter Stegen hade bra koll på i Barcelona målet. Så det var aldrig riktigt nära att Alaves skulle lyckas göra mål. Formen på anfallarna är inte på topp och då blir det tufft då det redan är svårt att ta sig an Bilbao på bortaplan.

Bilbaos och Alaves första möte denna säsong ägde rum i december 2018 och slutade mållöst. Även detta möte bör vara målfattigt där det kommer att bli svårt för båda lagen att göra mål på varandra. Marknaden erbjuder 1,73 på utfallet att åtminstone något av lagen misslyckas med bedriften att göra mål och det utfallet borde inträffa två gånger på tre försök, i mitt tycke. Därmed finner jag ett värde i oddset och lägger ett spel på att båda lag inte gör mål i denna match.

Själva oddset 1,73 på att båda lag inte gör mål i matchen finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Athletic Bilbao:
Iago Herrerin, Yuri Berchiche, Inigo Martinez, Unai Nunez, Oscar De Marcos, Benat Etxebarria, Mikel San Jose, Iker Muniain, Markel Susaeta, Inaki Williams & Raul Garcia.

Bekräftad startelva - Alaves:
Fernando Pacheco, Carlos Vigaray, Ximo Navarro, Victor Laguardia, Manu Garcia, Ruben Duarte, Borja Baston, Martin Aguirregabiria, Tomas Pina, Jony & Jonathan Calleri.
---

This is the stats tab
This is the post tip