Unibet och bet365 livestreamar matchen.

Äntligen är världens bästa fotbollsliga tillbaka - den spanska La Liga!

Vilken premiär vi bjuds på, då Athletic Bilbao tar emot Barcelona på San Mames inför strax över 50 000 åskådare. Marknaden hade oddset 1.58 innan Barcelonas fixstjärna Leo Messi skadade sig på träningen och är i skrivandets stund uppe i 1.75. Det är inte bara Barcelona som har skada på sin viktigaste spelare utan även Bilbao på sin mittbacksgeneral. Barcelona har haft en bättre försäsong och har överlag en bättre spelare på samtliga positioner i laget - därav väldigt goda chanser till att vinna premiären.

Athletic Bilbao har värvat noll denna säsong. Anledningen är, som bekant för många, att de endast tar in spelare från Baskien. Däremot går det bra att köpa spelare från dem till dyra summor, som Aymeric Laporte till Man City, exempelvis. Fyra stycken 21-åringar har flyttat upp från B till A-laget, samt att fem (ej ordinarie) spelare har lämnat och trotjänaren Markel Susaeta är klubblös. Så det finns inga nyheter alls att skriva om utan bara om att obeprövade talanger har anslutit från ungdomslaget.

Dock har Athletic Bilbao ett massivt avbräck till ligapremiären. Mittbacken Inigo Martinez, som i den spanska landslaget är ordinarie bredvid Sergio Ramos i Real Madrid, är skadad och missar premiären. In i stället kommer 22-årige Unai Nunez, som tillsammans med Yeray ska försöka spela ihop sig och stoppa ett av världens absolut bästa offensiva lag.

Det tvivlar jag starkt på att Bilbao kommer att lyckas med. De kommer att släppa in mål mot Barcelona, som bara gör mål på allt och alla. Vidare måste tilläggas att Bilbao inte alls har varit lika skickliga i defensiven som vi har vant oss att se. Mycket beror på Inigo Martinez frånvaro, så klart. Bilbao har släppt in ett mål mot Mirandes, två mål mot Roma och två mål mot Racing i Bilbaos tre senaste vänskapsmatcher. Detta håller inte när ligamästarna Barcelona kommer på besök för att rivstarta säsongen.

Barcelona har spenderat 255 miljoner euro på att köpa spelare och sålt för cirka 145 miljoner euro. De största spelarna som har värvats är Antoine Griezmann, Frenkie de Jong, Neto och Junior Firpo. De första två av dem, Antoine Griezmann och Frenkie de Jong, bör går direkt in i startelvan. Barcelona har haft en lyckad försäsong där anfallaren Luis Suarez kom tidigt tillbaka från sin semester och har visat lysande form under försäsongen, som för övrigt har sett ut på följande sätt:

Barcelona 1:2 Chelsea
Vissel 0:2 Barcelona
Barcelona 2:1 Arsenal
Barcelona 2:1 Napoli
Napoli 0:4 Barcelona

Leo Messi missar premiären, på grund av en vadskada. Han är tillbaka i träning, men ännu inte återställd. Anfallsspelet, utan Messi, har fungerat utmärkt ändå. I den senaste matchen, 4 - 0 vinsten mot Napoli, var det flera spelare som lyfte sig, i synnerhet anfallarna. För samtliga anfallare gjorde mål. Luis Suarez gjorde två mål och Antoine Griezmann sitt första mål för Barcelona och Ousmane Dembele gjorde matchens sista mål. Med den målformen är Barcelona extremt bra fortfarande, även utan Messi, och ska lyckas göra mål på Bilbao - som alltså har släppt in en hel del mål under försäsongen.

Därmed anser jag att Bilbaos skada på Inigo Martinez är mer kännbar än Barcelonas på Leo Messi, då Barcelona har extremt goda ersättare i form av världsspelare medan Bilbao får förlita sig på en yngre förmåga, som mestadels får hoppa in och har väldigt lite speltid. Barcelona har en bättre spelare på samtliga positioner i startelvan, samt en bra försäsong bakom sig, så jag är övertygad om att succén fortsätter i ligapremiären. Så jag lägger ett spel på en rak Barcelona seger till 1.75 i odds.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Athletic Bilbao:
Unai Simon, Ander Capa, Yeray Alvarez, Unai Nunez, Yuri Berchiche, Unai Lopez, Dani Garcia, Iker Muniain, Raul Garcia, Oscar De Marcos & Inaki Williams.

Bekräftad startelva Barcelona:
Marc-Andre ter Stegen, Nelson Semedo, Gerard Pique, Clement Lenglet, Jordi Alba, Carles Alena, Frenkie De Jong, Sergi Roberto, Ousmane Dembele, Luis Suarez & Antoine Griezmann.
---

This is the stats tab
This is the post tip