I mitt tycke spelas ett vidöppet möte i den spanska La Liga på San Mames när Athletic Bilbao gästas av Real Betis. Det eviga mittenlaget Bilbao ligger även efter två omgångar i mitten av tabellen, efter att ha plockat tre poäng. Lite bättre har det gått för Betis, som ännu är utan nederlag. Mitt speltips fallet på att vi får se en jämn kamp, där ytterst få moment kan fälla ett avgörande.

Premiären blev minst sagt tuff för Ernesto Valverde och hans Bilbao. Trots massivt publiktryck blev det en förlust mot stormakten Real Madrid med 0 - 2. Samma siffror vann man därefter borta mot Osasuna, där Inaki Williams och Gorka Guruzeta gjorde målen. Viktigt att dessa spelare hamnade i målprotokollet för fortsättningen. Dock har inte Bilbao förstärkt truppen något avsevärt, på grund av sin policy. Snarare har man tappat spelare i form av Inigo Martinez, Ander Capa, Oier Zarraga och Mikel Balenziaga.

Tränaren Manuel Pellegrini har höjt ribban denna säsong. Målet är en topp fyra placering och att Betis ska spela i Champions League nästa säsong. Det har börjat lysande med en bortaseger över Villarreal innan det blev en mållös kamp hemam mot Atletico Madrid. Dock kunde det ha blivit en ny trepoängare. Truppen har förstärkts också, med spelare som Isco och Sergi Altimira. Bortaformen var lysande förra säsongen, med 28 poäng på 19 försök.

Ingen favorit att hålla i handen!

Hos Bilbao är det en lång skadelistan med spelarna Oscar de Marcos, Peru Nolaskoain, Dani Garcia, Yeray Alvarez och Yuri Berchiche i sjukstugan. I Betis är Luiz Henrique, Claudio Bravo, William Carvalho och Nabil Fekir otillgängliga.

Bilbao har haft det svårt mot Betis och inte klarat av att slå dem i de fyra senaste inbördesmöten i ligaspelet. Marknaden har Bilbao ändå som givna favoriter till seger. Dock är Betis oerhört svåra att bryta ner. Poängchansen är lika stor.

Jag krånglar inte till det något mer utan spelar på att Athletic Bilbao inte vinner mötet mot Betis.

Speltips Athletic Bilbao - Betis:
X2. Odds 1.94 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip