Gaizka Garitano välkomnas som den nya huvudtränaren på San Mames, då Athletic Bilbao ska ta sig an Girona. Efter att Eduardo Berizzo fick kicken har B-lags tränaren redan gjort debut, i den spanska cupen, mot jumbon Huesca. Den matchen verkar ha gjort marknaden förvirrad. Det verkar på marknaden som att Bilbao är lika heta som innan Eduardo Berizzo tiden, vilket jag är oenig om. Girona har åtta matcher i rad utan förlust. Det erbjuds nästan dubbla pengar på att sviten fortsätter.

Jag har länge skrivit om att Eduardo Berizzo är fel man för Athletic Bilbao. Efter 0 - 3 förlusten borta mot Levante blev det nog. In kallades Gaizka Garitano, som kom direkt från B-laget, och som fick leda Bilbao i den spanska cupen borta mot Huesca. Den första matchen vann Bilbao med 4 - 0 hemma så det var redan kört för Huesca, som luftade rejält bland sina spelare. Resultatet blev igen 4 - 0 till Bilbao mot Huesca, där Gaizka Garitano givetvis körde med det bästa laget direkt i cupen.

I mitt tycke var det kanske inte så jättesmart att köra med de viktiga spelarna, även om Gaizka Garitano behövde visa direkt att Bilbao ska vinna sina matcher. Det betyder att spelarna, som redan har sett trötta och slitna ut, fick sig en ytterligare omgång. Förutsättningen kunde vara bättre för Bilbao, som dessutom saknar två ordinarie backar i Yuri Berchiche och Inigo Martinez samt inhopparen Peru Nolaskoain på mittfältet. Dessa är avbräck när Bilbao, med en ny tränare, ska ta sig an Girona.

Snacka om att Girona har hittat formen. Med Cristhian Stuani på topp, som spottar in mål, har Girona klarat av åtta matcher i rad, i La Liga och den spanska cupen, utan att ha förlorat. Det är mäkta imponerande. Det blev en vinst senast med 2 - 1 i den spanska cupen mot Alaves och 1 - 1 i ligan hemma mot Atletico Madrid - där Girona verkligen var vassa och borde ha klarat av att vinna matchen. I och med dessa resultat parkerar Girona på en åttonde plats i tabellen och kommer att utmana om poäng.

Då Gaizka Garitano har haft för lite tid på sig att bygga upp Bilbao igen, samt att många spelare har underpresterat länge och två viktiga spelare är avstängda i försvaret, ser jag faktiskt ingen anledning till att Bilbao ska vara favoriter mot glödheta Girona. Girona ska ha mycket goda chanser till att bibehålla den goda formen och fortsätta att plocka poäng. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1,96 på att Girona åtminstone tar en poäng i matchen (om inte alla tre) så jag lägger ett spel på X2 i matchen.

Oddset 1,96 finnes i skrivandets stund hos Bethard , Goliath och bet365 .

---
Bekräftad startelva Bilbao: Iago Herrerin, Ander Capa, Yeray Alvarez, Unai Nunez, Oscar De Marcos, Benat Etxebarria, Dani Garcia, Raul Garcia, Inaki Williams, Aritz Aduriz & Inigo Cordoba.

Bekräftad startelva Girona: Gorka Iraizoz, Juanpe, Bernardo Espinosa, Jonas Ramalho, Alex Granell, Pons Riera Pere, Aleix Garcia, Pedro Porro, Borja Garcia, Portu & Cristhian Stuani.
---

This is the stats tab
This is the post tip